Начало Избрани Ръсел: Чудя се дали автомобилите на Ред Бул изобщо работят на пълна...

Ръсел: Чудя се дали автомобилите на Ред Бул изобщо работят на пълна мощност

7022
0
Макс Верстапен и Джордж Ръсел
Макс Верстапен и Джордж Ръсел, снимка Ред Бул Контент Пуул

Джордж Ръсел все още не вярва, че Ред Бул разкрива пълния си потенциал. Пилотът на Мерцедес е категоричен, че отборът от Милтън Кийнс не натиска до краен предел тъй като няма реална конкуренция.

Ред Бул категорично е най-силният отбор от началото на сезон 2023 в F1. Австрийците записаха двойни победи в 4 от първите пет старта за годината и имат убедителна преднина спрямо всички останали

Ред Бул окупира първите две позиции и след финала последния старт на временната писта в Маями. Тогава Макс Верстапен спечели и записа най-бързия тур, макар да потегли девети. Двукратният световен шампион се възползва от по-добрата скорост и износване на гумите на RB19. Втори завърши съотборникът му Серхио Перес, който нямаше толкова добро темпо в неделната Гран при.

Междувременно Ръсел остана четвърти. Състезателят на Мерцедес изостана с повече от 30 сек. спрямо Верстапен. Британецът призна, че не е бил никак изненадан от резултата, тъй като в момента неговият екип е много назад от върха.

Ръсел изрази загриженост, че на Ред Бул дори не им се е налагало да натискат прекалено много и да разкриват пълния си потенциал, тъй като в момента не е имало външна опозиция.

„В началото на сезона казахме, че те са толкова напред, заради което им им е лесно. Чудя се дали автомобилите на Ред Бул изобщо работят на пълна мощност. В момента те са толкова напред и могат да си позволят да пестят техниката“, сподели Ръсел.

„Поздравявам ги за добрата работа, която явно са свършили, както и за това, че показаха какво е възможно когато всичко е наред Това е, което ще преследваме и ще видим какво можем да постигнем“, добави пилотът на Мерцедес.

Ръсел продължава да смята, че такава доминация на един отбор е „срамна за спорта.“

В момента Мерцедес продължава да се възстановява след разочароващия миналогодишен сезон. Ферари също не се намира в добра форма и изостава повече от очакваното . Единствено Астън Мартин постига повече успехи и направи огромен скок спрямо 2022 г.

25-годишният състезател разкри, че темпото му в Гран при на Маями е било по-добро от очакваното. Това го кара да вярва, че Мерцедес се намира на прав път и започва да топи разликата спрямо Ред Бул.

„Темпото ни беше относително силно. Четвъртото място при тези обстоятелства бе нещо, което не очаквахме“, каза Ръсел.

„Денят на състезанието ни се строи по-нормален след предизвикателствата в квалификацията. Да завършим на четвърто място по заслуги и да изпреварим Ферари беше максимумът, който можехме да постигнем. Гордея се с това. Но, разбира се, искаме повече и искаме да се борим за победи.“

„Автомобилът все още е труден за управление. Надяваме се в Имола да получим някои актуализации. Да, те няма да променят света за нас, но все пак се надяваме, че ще бъдат стъпка в правилната посока“, каза още пилотът на Мерцедес.

Гран при на Маями беше критикувана заради това, че не отговори на високите очаквания на феновете. Въпреки това според Ръсел състезанието е било забавно.

„Наистина доста задоволително състезание. Добри изпреварвания срещу машините на Алпин и Карлос [Сайнц]„, продължи Ръсел. „Битката с Карлос беше наистина приятна. Направих добро движение, което изискваше много ангажираност, тъй като пистата е толкова мръсна извън състезателната траектория“, завърши Джордж Ръсел.