Начало Избрани Ръсел: Двамата с Люис нямаме интерес да се борим за пето и...

Ръсел: Двамата с Люис нямаме интерес да се борим за пето и шесто място

2452
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел заяви, че нито той, нито съотборникът му Люис Хамилтън имат претенции за това кой ще завърши по-напред на пистата.

Хамилтън спечели първия си подиум за 2022 г. в откриващата сезона Гран при на Бахрейн, докато Ръсел завърши състезанието на четвърто място. В следващите две надпревари в Саудитска Арабия и Австралия именно Ръсел спечели най-много точки за Мерцедес.

Британецът финишира на пета позиция в Джеда, а Хамилтън се стигна до десетото място след трудна квалификационна сесия. След това Ръсел взе дебютния си подиум с болид на Мерцедес в Мелбърн, докато Хамилтън завърши състезанието на четвърто място. Тези резултати изведоха Ръсел до второ място във временното класиране. Младият британец се намира три места по-напред от по-опитния си сънародник и съотборник.

Пилотите на Мерцедес „не се притесняватза това кой е по-напред

Тъй като в Мерцедес все още работят, за да се върнат към предишното си ниво на представяне, Ръсел призна, че в момента пилотите са съсредоточени повече върху настигане на Ферари и Ред Бул, отколкото върху това кой от тях ще постигне най-добър резултат.

„Мисля, че тези неща не означават много“, каза Ръсел пред медиите.

„Очевидно е, че всеки иска да финишира пред съотборника си. Двамата с Люис нямаме интерес да се борим за пето и шесто място. Искаме да работим заедно, за да възстановим тази разлика.“

„Така че няма да се чувствам зле, ако той е пред мен. Също така Люис едва ли ще има против, ако аз съм пред него. В момента не сме твърде загрижени за това.“

Според него, сегашният сценарий с Хамилтън в Мерцедес е различен от този, по който е подходил към битката с предишния си съотборник през трите си години в Уилямс. Ръсел бе в екипа от Гроув заедно с Николас латифи. Канадецът редовно изоставаше от бившия шампион от Формула 2.

Като се има предвид, че базираният в Гроув отбор се бореше в задната част на полето през по-голямата част от престоя на Ръсел, той признава, че финиширането пред другия пилот на екипа е било по-скоро стимул.

Честно казано, това е доста странно чувство за мен, защото всички в Мерцедес имат толкова високи очаквания“, обясни той.

„През първите няколко години [във Формула 1], това [битката със съотборника] беше всичко, защото почти не се борехме за точки. Битката ни бе по-скоро за престиж.“

Това беше единственото удовлетворение, което можеше да получиш. Но тук имаме по-широка картина и дългата игра, която трябва да играем, е да настигнем тези момчета. Тук сме, за да спечелим“, завърши Джордж Ръсел.