Начало Избрани Ръсел и Цунода получиха санкции след края на втората тренировка в Монако

Ръсел и Цунода получиха санкции след края на втората тренировка в Монако

1833
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Спас Генев

Джордж Ръсел и Юки Цунода получиха санкции след края на втората тренировка в Монако. Двамата състезатели бяха глобени от стюардите заради превишаване на скоростта при движение в питлейна.

Ръсел и Мерцедес бяха глобени със 100 евро. Британецът наруши ограничението на скоростта и е карал с 60.2 км/ч. За разлика от повечето писти, където ограничението на скоростта е 80 км/ч, в Монако то е намалено до 60 км/ч. Причината за това се свързана пс по-тесните граници на бокса в Монте карло.

„Автомобил 63 [Ръсел] превиши с 0.2 км/ч ограничението на скоростта в питлейна, което е определено на 60 км/ч за това състезание“, се казва в изявление на стюардите.

Юки Цунода също получи глоба от комисарите на ФИА. Неговото нарушение на ограничението на скоростта беше значително по-високо от това на Ръсел. Според данните, пилотът на Алфа Таури е минал със скорост от 76.2 км/ч. Това е с 12.2 км/ч повече от лимита в Монако. В резултат на това отборът на Алфа Таури бе глобени с 1000 евро заради по-голямо нарушение на правилата след края на втората свободна тренировка

Цунода се е прибирал в бокса, след като се бе ударил в стената на влизане в новия шикан. Това доведе до пробив на автомобила му. Разбира се, стюардите отбелязаха възможните опасности, които това действие на Цунода можеше да причини на другите в бокса.

„Автомобил 22 [Цунода] превиши с 16.2 км/ч ограничението на скоростта в питлейна, което за това състезание е 60 км/ч“, се казва в решението на стюардите.

„Автомобилът влизаше в бокса след като се удари в бариерата на завой №11. Стюардите бяха обезпокоени, че превишаването на скоростта в питлейна с над 10 км/ч при неизвестни повреди по автомобила е потенциално опасно.“

„Пилотът призна, че не е включил ограничителя на скоростта в бокса и е разбрал потенциала на ситуацията. Стюардите издадоха предупреждение в допълнение към наложената глоба.“

Цунода даде 16-то време след края на втората тренировка в Монако. Японецът завърши едно място по-напред от съотборника си Ник де Врис. Същевременно Ръсел остана 12-ти след финала на FP2. Британецът кара обновения автомобил на Мерцедес, който бе похвален от Люис Хамилтън.