Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел и Хамилтън: Грейнингът и управлението на гумите ще са решаващи в...

Ръсел и Хамилтън: Грейнингът и управлението на гумите ще са решаващи в състезанието

1698
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел завърши четвърти, а Люис Хамилтън не прескочи Q2 по време на квалификацията за Гран при на Лас Вегас. От Мерцедес споделиха, че и двамата пилоти са направили промени по настройките си след първите тренировки. Използвали са финалната подготвителна сесия за проверка на промените. В крайна сметка Ръсел е останал по-доволен от баланса на своя F1 W14 от съотборника си.

„Много съм доволен от квалификацията. Непрекъснато се движехме в топ 4, но Ферари-тата бяха стъпка пред всички днес. Мисля, че четвърто място бе възможният максимум. Бяхме близо до [Макс] Верстапен и третото място. При наказанието на [Карлос] Сайнц мисля, че трета позиция е добър вариант за старт“, коментира Ръсел

„Самото състезание ще е много сложно. Сигурен съм, че ще има много грейнинг за всички на студената писта, но никой не е напълно наясно как ще се получат нещата. Утре може да видим много спирания в бокса. Но който успее да опази гумите си, ще спечели най-много. При нас дългите серии не бяха лесни. Мисля, че Ферари-тата са по-бързи – не само в един бърз тур, но и в състезателно темпо. Ще дадем всичко от себе си, за да водим битка с [Шарл] Льоклер. Надяваме се в надпреварата да има някои изненади“, каза още Ръсел.

Хамилтън остана 11-ти в подреждането и каза, че квалификацията не бе особено добра за него, но „това е положението“

„Нямах достатъчно сцепление на пистата. Не успяхме да накараме гумите да работят по време на цялата сесия. Ситуацията не е идеална, но положението е такова от известно време. Пистата еволюира доста сериозно. Не прекалено много, но достатъчно, за да се променят условията и да отпадна, след като не успях да си подобря времето в последния опит в Q2“, обясни Хамилтън.

„Видяхме много грейнинг по гумите в тренировките, така че ще е интересно дали ще продължи и по време на състезанието. Мисля, че управлението на гумите и вкарването им в работен прозорец ще имат решаващо значение дали ще може да се натиска в надпреварата. Направихме някои промени по колата преди последната тренировка и се надяваме те да ни помогнат в надпреварата“, допълни Хамилтън.