Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Изоставаме с почти 0,5 сек на тур, Хамилтън: Благодарен съм, че...

Ръсел: Изоставаме с почти 0,5 сек на тур, Хамилтън: Благодарен съм, че оцелях днес

4764
0
Джордж Ръсел
снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън завършиха четвърти и осми в спринта в Австрия. По-младият англичанин изкара самотно състезание след старта. Съотборникът му имаше доста двубои в надпреварата.

„Първо, благодаря на всички, че поправиха и подготвиха колата ми за днес“, коментира Ръсел

„Това бе огромно отборно усилие и е прекрасно, че в отплата взех точки. По отношение на представянето, то разликата бе по-голяма, отколкото очаквахме. След 23 обиколки бяхме на 13 секунди назад, тоест почти половин секунда на обиколка. Тази вечер трябва да работим и да разберем защо темпото ни падна така. Малки неща носят разлика – гумите не бяха лесни за управление. Утре значение ще имат и различните подходи към аеропритискането. Но няма съмнение, че ни предстои работа.“

На старта Хамилтън се озова между Пиер Гасли и Алекс Албон. Пилотът на Алфа Таури се удари в гума на Мерцедес-а и излетя настрани

„Благодарен съм, че оцелях днес. Отборът свърши страхотна работа да върне колата ми на писта. Огромна благодарност за екипа. Радвам се, че върнах болида си почти съвсем цял“, заяви седемкратният световен шампион.

„Стартът ми не беше добър. Пиер пресече пред мен в първи завой. Не разбирам защо пилотите правят това, когато вдясно има толкова място. Нищо не можех да направя. Същото се случи след това в трети завой с един Уилямс и Ред Бул. Имаше някои повреди, но поне успях да продължа. След това единствено се опитвах да догонвам. На правите сме по-бавни. Наложи се да изчакам до разпадането на DRS влакчето, за да изпреварвам. Затова ми отне няколко обиколки да задмина Мик [Шумахер]. Надявам се утре да направим по-силно състезание“, добави Хамилтън.