Начало Избрани Ръсел: Мерцедес може да се бори за победи след три-четири състезания

Ръсел: Мерцедес може да се бори за победи след три-четири състезания

1278
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел вярва, че тимът на Мерцедес може да започне да увеличава производителносттана своя автомобил за 2022 г. Британецът предполага, че победите са само натри-четирисъстезания разстояние.

В началото на сезона екипът, спечелил осем поредни шампионата при конструкторите, се оказа изключен от челните редици в F1 заради аеродинамичните проблеми, заложени в болида W13.

Екипажите на Мерцедес работиха неуморно, за да разберат и разрешат проблема с подскачането. Той сериозно засегна автомобила в началото на сезона. Миналия уикенд в Испания пакетът за подобрение на отбора доведе до пробив.

Ръсел и Люис Хамилтън съобщиха след първия ден в Барселона, че автомобилът им вече не подскача толкова много на правите.

В неделя Ръсел се задържа сред първите четирима. Междувременно Хамилтън направи забележително завръщане след спукването на гума в първата обиколка и направи втората най-бърза обиколка в състезанието. Също така той бе избран от феновете за пилот на деня.

Вярвам, че Мерцедес са най-добрите в бизнеса. Ако някой може да реши тези проблеми и да върне представянето, то това може да бъде направено от нашия отбор, заяви Ръсел пред Channel 45 в Испания.

Виждах как екипът се сплотява в тези трудни моменти. Успяхме да намерим решение за един от тях. Това е постижение само по себе си. Но сега наистина вярвам, че можем да започнем да увеличаваме производителността на този автомобил.“

„Мерцедес може да се бори за победи след три-четири състезания. Тогава може да бъдем на същото ниво като тях (Ред Бул и Ферари). Определено в момента сме малко по-близо до тях.“

Младият британец е най-постоянния пилот от началото на сезон 2022 в F1, след като до момента е завършил всички надпревари в топ 5.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън стигна от последно до пето място в Барселона след като имаше контакт с Кевин Магнусен, който спука една от гумите му. Седемкратният световен шампион заяви, че впечатляващото му представяне му напомня застарите временас Мерцедес.

От последното състезание за годината насам беше доста трудно за мен“, каза Хамилтън.

След това изпитвахме  известни затруднения с автомобила. Също така имахме постоянни сривове с определени проблеми, коли за сигурност и всякакви други неща. Просто нямахме много късмет. Ние  продължаваме да се изкачваме напред, да натискаме и никога да не се отказваме“, каза Хамилтън.

„Започнах състезанието положително, но имах този проблем началото на надпреварата. Все пак успях да се върна в челото на колоната. Този случай много приличаше на някои от по-старите състезания, които съм правил с Мерцедес. За мен това бе невероятно усещане.“