Начало Избрани Ръсел: Не очаквахме да имаме такова силно темпо

Ръсел: Не очаквахме да имаме такова силно темпо

1102
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел спечели спринтовата надпревара в Бразилия. Пилотът на Мерцедес потегли от трета позиция и записа първи си успех подобна надпревара. По този начин той си осигури първа стартова позиция за утрешната Гран при на Сао Пауло.

Уикендът на Ръсел в Бразилия не започна по най-добрия начин. Състезателят на Мерцедес даде шесто време в първата свободна тренировка, която се проведе на напълно суха писта. След това той показа добра скорост в Q1 и Q2 в Сао Пауло.

Ръсел даде трето време при първата си бърза обиколка в заключителния сегмент от квалификацията, но се завъртя и заседна в чакъла няколко минути по-късно. Въпреки това той запази третата си стартова позиция заради влошаващите се метеорологични условия на пистата Интерлагос.

Пилотът на Мерцедес реши да стартира с гуми софт, докато Верстапен бе с медиум. Ръсел старт отлично и опита да атакува Верстапен. Нидерландецът отблъсна атаката на британския си съперник и започна да гони Магнусен.

След като се справиха с болида на Хаас, Ръсел и Верстапен възобновиха борбата си за първата позиция. Двукратният световен шампион нямаше достатъчно скорост и започна да изостава. Ръсел от своя страна направи няколко неуспешни атаки и не бе прекалено агресивен.

В 15-тата от общо 24 обиколки в спринта в Бразилия състезателят на Мерцедес изпревари своя съперник от Ред Бул на правата пред завой №4. След това започна да се откъсва и в крайна сметка финишира с разлика от 4 секунди пред Карлос Сайнц от Ферари и съотборника си Люис Хамилтън.

Ръсел разкри как се е справил с дилемата дали да рискува да атакува Верстапен и да грабне победата, или да остане зад него

„Лудост е да си помисля, че и двамата ще стартираме на първа редица. Намираме се в луксозна позиция, в която можем да разделим стратегията и да се борим за победата“, сподели Ръсел веднага след края на спринтовото състезание.

„Не очаквахме да имаме такова силно темпо. Това само показва упоритата работа, която всички полагат в завода. Също така се вижда прогреса, който направихме през последните няколко старта. Болидът е наистина страхотен от Остин насам“, добави пилотът на Мерцедес.

Ръсел призна, че не е бил толкова агресивен защото големите точки се раздават в утрешната дълга надпревара.

„Мисля, че е малко трудно, защото това е само спринт. Точките тук са много по-малко в сравнение с основната Гран при. Макар да умирах за тази победа, не исках да рискувам прекалено много и да се окажа в дъното на колоната“, обясни пилотът на Мерцедес.

Британецът очаква Верстапен и Ред Бул да бъдат много силни в неделното състезание на пистата Интерлагос.

„Утре Макс ще е много силен и бързо ще ни настигне. От друга страна, ние сме в по-добра позиция със стратегията. Вярвам, че може борим за победата“, добави пилотът на Мерцедес.