Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел не се тревожи за бъдещето си в Мерцедес

Ръсел не се тревожи за бъдещето си в Мерцедес

1121
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел не се тревожи за бъдещето си в Мерцедес. Британецът е категоричен, че ще кара за тима още дълги години и не обръща внимание на спекулациите за интерес на тима към Макс Верстапен. В същото време Нико Розберг смята, че мястото на Ръсел в отбора е под заплаха.

Договорът на Ръсел с Мерцедес изтича в края на 2025 г. Младият британец многократно е изразявал желанието си да остане част от отбора. Тото Волф също е казвал, че Ръсел се очаква да бъде лидерът на екипа след напускането на Хамилтън в края на годината

Мястото на Ръсел в Мерцедес може да бъде под заплаха заради Макс Верстапен. Не е тайна, че германският производител проявява интерес към нидерландеца. Верстапен има договор с Ред Бул до 2028 г. Въпреки това той може да напусне предсрочно, особено ако не разполага с конкурентен автомобил.

Неотдавна Нико Розберг отново коментира темата за пилотския състав на Мерцедес. Световният шампион за 2016 г. вярва, че отборът от Бракли все още не се е отказал от намерението си да привлече Верстапен. Ако подобно нещо се случи, позицията на Ръсел ще бъде в голяма опасност.

„Джордж Ръсел изобщо не е в безопасност, защото Тото все още иска Макс, Той ще опита да го привлече през 2026 г., защото изразът „да се откажа“ не фигурира в речника на Тото“, сподели Розберг.

„Ако Макс все пак стане свободен – а аз мисля, че това е възможно – то тогава догодина ще има престрелка между Джордж и Кими.“

„Върху Джордж се оказва голям натиск, защото догодина той наистина има какво да губи. Ръсел трябва да е този, който вътрешно е по-напред, защото Кими е на 18 години. Той е напълно нов и в ситуация на пълно напрежение. Ситуацията никак не е лесна за Джордж“, добави бившият пилот на Мерцедес.

Междувременно Ръсел призна, че такива неща не минават през ума му. Британецът е категоричен, че ще кара в Мерцедес за „неопределено бъдеще.“

„Честно казано, това е нещо, за което изобщо не сме говорили“, каза Ръсел по въпроса за бъдещето си в Мерцедес. „Аз съм с този отбор от толкова много време и съм управляван от Мерцедес. Винаги сме си казвали, че ще продължим заедно за неопределено бъдеще.“

„Появяват се много слухове, които са доста забавни за четене От моя страна не съм фокусиран върху нищо от това. Съсредоточен съм само върху моето каране“, добави пилотът на Мерцедес.

По време на уикенда в Италия Тото Волф коментира слуховете за интерес към Верстапен.

„Това, което оцених в работата с тях [екипа на Верстапен], е, че всичко е много ясно. Аз не флиртувам извън това. Винаги съм го казвал, че бях хванат натясно заради ситуацията с Люис. Не съм водил никакви дискусии с нито един пилот, особено когато давам всичко на отбора, за да го направя успешен“, каза Волф.

„Ето защо целият ни фокус в отбора е върху Джордж и Кими, . Няма дискусии, няма вторични мисли за това какво ще правим през 2026 г., защото сега става дума за 2024 и 2025 г.“

„Ако се случи флирт извън това, то тези момчета [Антонели и Ръсел] също ще го знаят. Винаги съм много открит, когато водим тези дискусии“, завърши Тото Волф.