Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Не заслужаваме да сме на втора позиция, но ще се опитаме...

Ръсел: Не заслужаваме да сме на втора позиция, но ще се опитаме да завършим пред Льоклер

2191
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел ще стартира от първа редица в Гран при на Италия, но заяви, че не е заслужил тази позиция. Пилотът на Мерцедес се класира шести в квалификацията на пистата Монца, но заради наказания на четирима от наредилите се пред него състезатели, включително съотборникът му Люис Хамилтън, отива втори на грида. Той обаче не бе доволен от представянето си.

„Не заслужаваме да стартираме от втора позиция след такова представяне. В първата тренировка колата вървеше страхотно. Във втората и третата поведението прогресивно се влошаваше. В Q1 пак беше супер, на броени десети бяхме от Ферари. Q2 беше по-зле, Q3 – още по-зле. Това е някаква тенденция този сезон. Поне болидът ни е по-бърз в състезание.“

„Би било глупаво да се залага, че някой може в момента да се бори с [Макс] Верстапен. Той само трябва да се опази от проблеми в първите две обиколки и ще си стигне до победата. Ние ще се опитаме да завършим пред Шарл [Льоклер]. Това ще е вълнуващо състезание. Но те бяха на 1,4 сек пред нас в квалификацията, така че вероятно няма да е точно като на Спа“, каза Ръсел

„Трима пилоти от трите топ тима са в дъното на стартовата решетка, така че ще има нещо като две различни състезания. Те ще си пробиват път в колоната много бързо и ако се появи кола за сигурно, също може да се намесят в борбата. Няколко виртуални сейфти кара, няколко реални могат да окажат услуга някому“, сподели още Ръсел.

24-годишният англичанин каза, че в Мерцедес все още не са съвсем наясно защо представянето на F1 W13 е толкова непостоянно.

„15 състезания минаха и не разбираме съвсем точно защо представянето се променя така. В събота сме по средата на нищото, защото сме твърде далеч от двата екипа в челото и малко по-напред от тези в средата на колата. Поне в състезанията колата ни е бърза. Ние искаме да печелим надпревари. Това все още е целта ни. Реалистично погледнато се надявам да сме на подиума (на Монца)“, каза Ръсел.