Начало Избрани Ръсел: Норис и Макларън бяха най-голямата изненада за нас в Австрия

Ръсел: Норис и Макларън бяха най-голямата изненада за нас в Австрия

1458
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел разкри коя е била най-голямата изненада за него по време на уикенда в Австрия. Пилотът на Мерцедес е останал озадачен от темпото на Ландо Норис и Макларън по време във вчерашното състезание. 23-годишният състезател показа отлична скорост на пистата „Ред Бул Ринг“ и завърши с няколко места по-напред от своя сънародник от заводския тим на Мерцедес.

Ръсел потегли от 11-то място във вчерашната Гран при на Австрия. Състезателят на Мерцедес имаше проблеми в петъчната квалификация, заради които не успя да прескочи Q2. Ръсел се движеше в дъното на топ 10 по време на надпреварата на пистата край Шпилберг. Младият британец бе осми при развяването на карирания флаг, но мина едно място напред заради наказанието на съотборника му Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион бе един от санкционираните състезатели след края на Гран при на Австрия. В същото време Норис бе пети и се придвижи до четвъртото място след санкцията на Карлос Сайнц от Ферари

Ръсел определено бе изненадан от позицията на Норис след края на Гран при на Австрия. Пилотът на Мерцедес призна, че е очаквал толкова високо темпо от страна на своя сънародник от Макларън.

„Много неща трябва да се разберат, тъй като ние направихме голяма крачка назад. Норис и Макларън бяха най-голямата изненада за нас в Австрия. Явно те се бяха справили по-добре от нас“, сподели Ръсел.

„Имаме бърз автомобил при определени обстоятелства. Сега просто трябва да разберем защо не го направихме последния уикенд. Трябва да се намери точният баланс, защото това е много различен тип писта в сравнение с тази в Барселона. Честно казано през последните два уикенда не бяхме толкова конкурентоспособни“, добави пилотът на Мерцедес.

Макларън представи няколко актуализации в MCL60 по време на уикенда в Австрия. Новите части бяха само в болида на Норис. В крайна сметка подобренията в колата на британеца проработиха добре на късото и бързо австрийско трасе. Така Норис записа най-силния си резултат от началото на сезона.

Ръсел и Хамилтън изпитваха затруднения с болида W14 по време на целия рейс уикенд в Австрия. Седемкратният световен шампион вярва, че промени в настройките са довели до затруднения във вчерашната Гран при. Според Ръсел, спринтовият формат не е позволи на Мерцедес да извлече пълния потенциал от своя болид.

„Силвърстоун ще бъде интересен уикенд за нас. Ясно е, че представянето ни много зависи от пистата. В тези спринтови състезания може да е много трудно. Темпото не беше добро и в петък. Знаехме, че не сме в крак с темпото в дълги серии с обиколки. Ако уикендът беше нормален, може би резултатът щеше да е различен от днешния.“