Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Няма да напреднем със секунда от днес за утре, Хамилтън: Трябва...

Ръсел: Няма да напреднем със секунда от днес за утре, Хамилтън: Трябва да сме търпеливи

2932
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Виктор Алекян

Тимът на Мерцедес тества в петъчните свободни тренировки в Саудитска Арабия подобренията, които има за болидите си F1 W14. Работата бе съсредоточена върху промените по пода и задното крило, както и изследване поведението на гумите. Във втората сесия програмата включваше изпробване на различни варианти за настройки и търсене на по-добър баланс. Джордж Ръсел приключи деня пети, а Люис Хамилтън бе 11-ти в класирането.

„Събрахме много информация, която тепърва ще преглеждаме. Целта ни е да извлечем максимума от наличния пакет. Колкото и да ни се иска, няма да напреднем със секунда от днес за утре“, коментира Ръсел

„Ред Бул съвсем ясно е начело, но ние научихме много за колата си. Това ще ни помогне в кратко- и дългосрочен план. Освен това, както обикновено в тренировките, не сме сигурни с какви режими караха останалите. Ще разберем повече утре“, допълни той.

Хамилтън каза, че на практика сегашната му кола се държи като миналогодишната.

„Имах проблеми и в двете тренировки, но изпълнихме цялата си предначертана програма. Постарахме се да научим колкото се може повече. Ще продължим да навлизаме в детайли. Фокусът ни е върху подобрение на баланса, за да стане управлението по-леко“, обясни седемкратният световен шампион.

„Автомобилът е труден за каране. Знам обаче, че всички се трудят упорито. Ситуацията няма да бъде разрешена бързо, така че просто трябва да сме търпеливи и да дадем всичко от себе си на пистата“, добави Хамилтън

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин заяви, че след Бахрейн отборът е пристигнал в Саудитска Арабия с реалистични очаквания.

„Имахме някои предварително планирани новости, които изпитахме днес. Изглежда работят както трябва. Водят ни в правилната посока, но не са някаква огромна крачка напред. Самите тренировки преминаха сравнително гладко. В първата сесия имахме проблеми с предната част и може би прекалихме с корекцията за втората. Разполагаме с достатъчно данни, за да решим какви ще настройките за утре. Темпото в добър тур не изглеждаше твърде зле, но колата не е лека за управление“, разясни оперативният директор на Мерцедес.