Начало Избрани Ръсел: Няма да отстъпвам позиция само защото Макс води в шампионата

Ръсел: Няма да отстъпвам позиция само защото Макс води в шампионата

5381
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел коментира сблъсъка с Макс Верстапен по време на спринтовото състезание в Азербайджан. Пилотът на Мерцедес не пое отговорност за инцидента в първата обиколка и заяви, че няма намерение на отстъпва позиция на Макс само защото води в шампионата.

Контактът се случи когато двамата влязоха в завой №2. Ръсел се движеше от вътрешната страна на 90-градусовия завой. В средата на кривата той се удари в левия сайдпод на болида на Верстапен и направи дупка в страничната му част

Веднага след края на състезанието разочарованият Верстапен отиде да поговори с Ръсел. Нидерландецът посочи повредите по своя автомобил и го нарече „глупак.“

Ръсел коментира случката между него и Верстапен. Пилотът на Мерцедес е бил изненадан от гневната реакция на двукратния световен шампион и вярва, че той би постъпил по същия начин ако ролите са били разменени.

„Искам да кажа, че бях от вътрешната страна. Смятам, че като пилоти знаем какви са рисковете, когато си от външната страна. Тук съм, за да се боря и за да спечеля“, заяви Ръсел.

„Няма да отстъпвам позиция само защото Макс води в шампионата. Бях доста изненадан, че той все още се опитваше да се задържи от външната страна, защото това е улична писта. Честно казано той има да има губи много повече от мен“, добави състезателят на Мерцедес.

„Нито един от контактите не беше умишлен. Правех всичко възможно, за да се боря чисто, но както казах, бях доста изненадан, че той се съпротивляваше толкова. Бях отвътре и няма какво повече да кажа по този въпрос“, каза още Ръсел.

„Честно казано бях изненадан защо е толкова ядосан. Не трябва да забравяме, че все пак завърши на трето място.“

„Верстапен има достатъчно опит, за да знае, че ако се опитваш да изпревариш човек от външната страна, има риск човекът от вътрешната страна да се блъсне в теб. Не мисля, че щеше да е различно ако позициите ни бяха разменени“, завърши Джордж Ръсел.

Пилотът на Мерцедес в крайна сметка загуби позиция от Верстапен веднага след рестарта на състезанието. Така той пресече финалната линия на четвърта позиция, докато неговият съотборник Люис Хамилтън бе седми. Седемкратният световен шампион не бе доволен от пауза между днешните сесии.

„Между днешните сесии имаше четири часа чакане“, сподели Хамилтън. „Мисля, че днес можехме да направим поне две-три тренировки в този период. Не знаех че това дори е възможно.“

Хамилтън изрази положително мнение относно спринтовата квалификация и разпределението на гумите в нея.

„Хората се подобриха [във втората обиколка на софт]. Мисля, че е готино. Честно казано квалификацията ми харесва“, допълни пилотът на Мерцедес.