Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел обясни какво ще е ключово за него в работата му с...

Ръсел обясни какво ще е ключово за него в работата му с Хамилтън

2980
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Джордж Ръсел вече е пилот на Мерцедес и съотборник на Люис Хамилтън в отбора, който спечели последните осем титли при конструкторите във Формула 1. 23-годишният британски пилот изкара три години в Уилямс и най-после бе привлечен като титуляр в Бракли. Той е кадър на академията на Мерцедес за млади пилоти. Ръсел неколкократно изяви готовност да се състезава за тима, а впоследствие обясни пред подкаста F1 Nation как смята, че трябва да работят с Хамилтън като съотборници.

„Мисля, че помежду ни с Люис има голямо уважение. Смятам също така, че двамата се намираме на различни етапи от кариерите си. Има причина Люис да е на това ниво – той е най-великият на всички времена. Смятам също така, че трябва да си помагаме взаимно, защото колите ще се развиват много бързо състезание за състезание.“

„В крайна сметка въпросът няма да е кой е с най-бързата кола в първата надпревара, а през целия сезон. И като пилоти ние трябва да работим заедно с отбора, за да вървим напред като едно цяло. Това ще е ключово“, обясни Ръсел

Джордж отбеляза също така, че завинаги ще е благодарен на Уилямс за дадената му възможност да се състезава във Формула 1. Той допълни, че екипът от Гроув му е помогнал да стане по-добър пилот, да научи много за техническата страна на спорта и да развие способностите си.

„Човек изгражда връзки, приятелства с хората – в добрите моменти и дори в трудните мигове. Сближавате се и това остава завинаги“, допълни Ръсел.

Партньорството му с Хамилтън се очаква с голям интерес с оглед представянето на по-младия англичанин в Бахрейн в края на сезон 2020. Тогава той замести Люис, който бе с COVID-19 и само грешка в бокса му попречи да се бори за победата.

В края на сезон 2021 Тото Волф заяви, че в Мерцедес нито един пилот не е над екипа

„Това е Мерцедес. Няма място за индивидуални изпълнения. Дори една суперзвезда трябва да уважава ценностите на отбора. В ранните ни години дори се карах на Люис. Той бе много млад и трябваше да разбере определени неща като това, че не бих позволил да се говори лошо за екипа. Но отдавна сме преодолели подобни грижи. И сега, и в бъдеще обаче не бих се поколебал ако пилот каже нещо лошо за тима или се държи неподходящо. Първо бих се справил вътре в екипа и ако това не доведе до съответните резултати, бих извадил състезателя от колата. Да, бих върнал един пилот на резервната скамейка“, посочи Волф.