Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел определи деня като първия истински тест за Уилямс

Ръсел определи деня като първия истински тест за Уилямс

604
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Джордж Ръсел определи 5-ия ден от изпитанията на отборите от Формула 1 като първия истински тест за Уилямс. Екипът на Франк Уилямс пропусна изцяло първите 2 дни миналата седмица. В 3-ия и 4-ия бяха направени сравнително малко обиколки. В тях тимът изпробва основно дали всички системи в FW42 работят нормално.

Днес Ръсел навъртя цели 119 обиколки, повече от всичките 88, които той и Роберт Кубица направиха миналата седмица. Той изпробва и най-меките гуми на Пирели C5, с които постигна 1:19.662 мин. Резултатът с тези гуми не е добър, но това е очаквано с оглед изоставането в подготовката на Уилямс.

„Чувствам деня като първия истински за нас, каза Ръсел. – Страхотно е да направя няколко обиколки с колата с истинско темпо. И да разбера как се държи с малко и с повече гориво. И да имаме индикация какво да правим до края на седмицата.

Трябва да разберем колата, докато другите вече правят фини настройки по отношение на баланса. Мисля обаче, че сме в добра позиция. Автомобилът не е перфектен сега, но усещам, че определено има потенциал.“