Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел остава в Уилямс за 2021 г.

Ръсел остава в Уилямс за 2021 г.

762
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Джордж Ръсел заяви, че ще остане в тима на Уилямс през 2021 г. С това англичанинът сложи край на спекулациите дали няма да премине в Мерцедес, от чиято школа за млади таланти дойде. Николас Латифи също ще е част от екипа от Гроув и догодина.

„Ще остана с Уилямс за 2021 г.“, заяви Ръсел на пистата Хунгароринг

Това се приема и като потвърждение на информацията, че Валтери Ботас се е разбрал с Мерцедес и ще остане в Бракли. Ръсел сподели, че не се чувства пренебрегнат от екипа на щутгартския концерн.

„Изобщо не съм разочарован от Мерцедес. Те не можеха да направят нищо повече. Клер [Уилямс] бе много твърда в решението си. Тя искаше и не е готова да ме пусне. Аз имам договор с Уилямс и трябва да уважа тази позиция. Тук съм, ще дам всичко от себе си за екипа сега и догодина.“

Междувременно Латифи сподели, че вече се е адаптирал към болида FW34, но не харесва особено Хунгароринг

„Всичко върви напълно нормално. Вече се чувствам по-комфортно зад волана. През първия уикенд трябваше да решавам задача с много неизвестни, сега вече знам отговорите на много въпроси“, обясни Латифи.

„По отношение на Хунгароринг, то вече посочих, че тази писта не е сред любимите ми. Няма някаква конкретна причина, просто много други трасета ми допадат повече. Обичам писти с повече бързи завои и по-различна конфигурация като Силвърстоун и Спа. Въпреки това в миналото съм постигал добри резултати в Унгария.“