Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас се разбрал с Мерцедес за нов договор за 2021 г.

Ботас се разбрал с Мерцедес за нов договор за 2021 г.

1993
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас се е разбрал с Мерцедес по условията за нов договор за 2021 г. Според Аутоспорт финландският пилот и тимът от Бракли все още не са подписали официалния контракт, но ще продължат да работят заедно за пети пореден сезон.

Ботас започна силно сезон 2020 във Формула 1 с победа и второ място в двете поредни състезания в Австрия

Той води в генералното класиране след тези надпревари с 43 точки пред съотборника си Люис Хамилтън (37).

Договорът на Хамилтън също изтича в края на настоящата година. Едно изявление на председателя на борда на Даймлер Ола Калениус по време на Гран при на Австрия обаче бе възприето като почти официално потвърждение, че тимът ще запази и двамата си настоящи състезатели.

„Ще останем с нашите две момчета“, каза Калениус пред Скай Германия.

За Хамилтън се появи информация, че е поискал заплата от 40 милиона британски лири, докато спортният директор на Мерцедес Тото Волф бил готов да му даде половината от тази сума. И двамата отхвърлиха това твърдение.

Ботас пък заяви в края на втория пореден уикенд в Австрия, че възнамерява отново да се прибере в Монако преди да отпътува за Гран при на Унгария

Третият кръг от световния шампионат на Формула 1 е в края на тази седмица на пистата Хунгароринг до Будапеща. Ботас изкара няколко дни у дома си и между Гран при на Австрия и Щайермарк. Това, заедно с пътуването на Шарл Льоклер до Монте Карло, предизвика сериозни критики. ФИА отправи предупреждения за спазване на протоколите за безопасност. Финландецът обаче е убеден, че не ги нарушава.

„Няма смисъл да крия – прибирам се, като ще остана с хората, с които съм и на пистата, тоест приятелката и треньора ми. Смятам, че за мен е добре да изключа за ден или два и след това да продължа с работата“, заяви Ботас.