Начало Избрани Ръсел: Отборът заслужаваше повече в квалификацията

Ръсел: Отборът заслужаваше повече в квалификацията

1655
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел даде второ време в квалификацията за Голямата награда на Мексико. Пилотът на Мерцедес показа страхотно темпо от началото на уикенда на пистата Аутодромо Ерманос Родригес след като бе най-бърз във втората и третата свободна тренировка.

Ръсел изглеждаше да запише втори полпозишън в кариерата си след този в Унгария. Младият британец се движеше със страхотно темпо в Q1 и Q2. В края на квалификационната сесия в Мексико Сити пилотът на Мерцедес бе видимо разочарован от второ място. Ръсел до последно е вярвал, че има скоростта да се пребори с Верстапен за полпозишъна.

„Отборът заслужаваше повече в квалификацията. Те създадоха добър автомобил за този уикенд. Това е доказателство за упоритата работа, която полагат от толкова дълго време. Миналата седмица с Люис видяхме на какво е способна колата ни, а този уикенд почувствахме, че можехме да сме на полпозишън“, сподели Ръсел.

Въпреки разочарованието от второто място, състезателят на Мерцедес остава оптимист за шансовете си за успех в надпреварата.

„Просто искам да ритна себе си. В крайна сметка не печелим точки в квалификацията, но все пак е страхотно да съм на първа редица“, допълни състезателят на Мерцедес.

Едно от нещата, които Ръсел може да използва като предимство в състезанието, е ниският процент на пилотите, които са печелили в Мексико от полпозишън. Реално в последните четири старта на трасето край Мексико Сити всеки потеглил от първа позиция не е стигал до подиума. Британецът се надява тази серия да продължи и в тазгодишното издание на събитието.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън завърши трети след изтичането на времето в Q3. Пилотът на Мерцедес призна, че Верстапен е бил прекалено бърз за него. Хамилтън загуби първата си скоростна обиколка в Q3 заради излизане извън границите на трасето. Все пак той успя да запише добър резултат и да остане в борбата за победата в състезанието.

„За съжаление първата обиколка, която според мен беше достатъчно бърза за второто място, не беше достатъчно добра. От Ред Бул естествено са толкова бързи. Мисля, че това е невероятно шоу. Наистина се гордея с моя отбор. Това е най-добрата квалификация за цялата година. Тя показва, че трябва да се вярва в упоритостта и в това никога да не се отказваш и да продължаваш напред“, каза Хамилтън след като излезе от своя болид.

Хамилтън нямаше еднозначен отговор на въпроса защо е останал зад Ръсел.

„Като цяло обиколките ми бяха доста добри“, заяви пилотът на Мерцедес. Седемкратният световен шампион е оптимист за шансовете си за победа в днешното състезание. „Не трябва да забравяме колко голямо е разстоянието до първи завой.“

Съотборникът на Ръсел бе доволен и от отборния резултат на Мерцедес.

„Съботният ден имаше и положителни страни. Невероятно е сме на второ и трето място. Автомобилът се чувства отлично. Да бъдем толкова близо до Макс е невероятно. Вярвам, че всички във фабриката трябва да се гордеят“, продължи той.  „Всичко изглежда наистина страхотно. Смятам, че пистата ни подхожда добре. В Абу Даби и Бразилия няма да е същото. Стискаме палци да продължим да се борим с тези хора. Ако искаме да ги бием,  трябва да дадем всичко от себе си, защото са толкова бързи при движение в права линия“, завърши пилотът на Мерцедес.