Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Почувствах се много по-добре от първата обиколка

Ръсел: Почувствах се много по-добре от първата обиколка

1328
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Майкъл Потс

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Младият пилот на Уилямс Джордж Ръсел направи отлична сутрешна сесия в първия ден от тестовете в Барселона. С широка усмивка той участва в обедната пресконференция, която ФИА за първи път тази година ще организира по време на паузите в дните на изпитанията.

„Управлението на новата кола е много, много по-добро и се почувствах по-комфортно още в първата обиколка с тази кола. Миналата година направо изпитвах страх в много моменти, а сега имах усещане за сигурност и нормално можех да съм много по-бърз“, бе откровен Джордж.

Той завърши без точка първия си сезон във Формула 1, но тази сутрин направи 73 обиколки. Записа 6-о време и бе само на 0,885 сек от топ резултата на Валтери Ботас. Зад него остана дори Шарл Льоклер с новото Ферари.

Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

„Самият факт, че днес сме тук и започваме работа с кола, която е готова, е многозначителен, отбеляза още Ръсел, напомняйки как Уилямс не можа да започне тестовете преди 12 месеца.

– Колата е конструирана много по-здраво, сигурно и позволява да натисна от самото начало. Миналата година беше ужасна, беше шок за всичките над 700 човека в Уилямс, но сега всичко е различно.“

Шампионът във Формула 2 от 2018 г. обясни още, че и той самият е по-уверен и силен с натрупания опит от първия си сезон във Формула 1 миналата година и се надява, че наистина годината ще е много по-добра.

„Уча много неща във всеки състезателен уикенд. Със сигурност след Абу Даби бях много по-добър пилот, отколкото в Австралия. И този процес не спира“, каза Джордж, който отбеляза, че няма притеснения от евентуално излитане от пистата, заради скъсените тестове.

Днес следобед мястото му в кокпита ще заеме новият съотборник– Никола Латифи, който е единственият дебютант в Гран при тази година.