Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел призна, че е изненадан да кара за Уилямс в Абу Даби

Ръсел призна, че е изненадан да кара за Уилямс в Абу Даби

2881
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка Уилямс
Джордж Ръсел заяви, че завръщането му в екипа на Уилямс е изненада за него. Британецът направи дебюта си за Мерцедес в Гран при на Сахир, заменяйки Люис Хамилтън. който бе дал положителен тест за COVID-19. Ръсел пристигна в Абу Даби като заместник на Люис, но седемкратният световен шампион даде отрицателен pcr тест и така Джордж трябваше да се върне в тима от Гроув.


„Честно казано се чувствах доста странно. Вторият рейс уикенд в Бахрейн бе най-добрия в кариерата ми, въпреки грешкара в бокса. Не съжалявам за изпуснатия шанс да победя. Благодарен съм на всички, коитo ми предоставиха тази възможност. Мой дълг е за завършва сезона по най-добрия начин“, сподели Ръсел.

След края на втората тренировка пилотът на Уилямс бе 2.5 секунди по-бавен от лидера Валтери Ботас, давайки ясен примен за разликите между болидте на Мерцедес и Уилямс.

„Имах късмета да се състезавам с най-добрата кола на стартовата решетка. Това бяха най-прекрасните дни в живота ми. Ще дам всичко от себе си в последната надпревара за годината и се надявам да се близо до Хаас и Алфа Ромео“, обобщи Джордж Ръсел.

Ръсел участва в Гран при на Абу Даби със специална каска, посветена на бившите собственици на тима Франк и Клер Уилямс.