Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел смята, че ще има по-голям шанс срещу „ръждясали” съперници

Ръсел смята, че ще има по-голям шанс срещу „ръждясали” съперници

853
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел вярва, че ще има по-добри възможности в началото на сезона във Формула 1 през юли срещу по-старите пилоти, които ще са малко „ръждясали” в дългата пауза. Това се отнася както за физическата им кондиция, така и за състезателния им дух, особено за онези, които изобщо не участват във виртуалните състезания.

„Обикновено всички са на невероятно високо ниво” заяви Ръсел в поредния подкаст

„Това са най-добрите пилоти в света и по принцип състезанията са толкова много, че всички просто влизат в отличен ритъм. Но мисля, че забавянето на сезона ще повлияе на някои и се надявам от това да получа малко предимство. Ако хората все още са ръждясали, ще правят грешки. Това ще е възможно само в някои от първите състезания и бих искал да се уверя, че няма да съм от тях. Също така от гледна точка на екипа е много важно да опитам да мотивирам момчетата около мен, да си кажат: „Това наистина е възможност, която всъщност няма да получим отново. Нека опитаме да я използваме максимално в първите състезания, когато се върнем.”

За да е сигурен, че той не е сред онези, които могат да бъдат засегнати от продължителния период на бездействие, Ръсел подобрява още физическата си кондиция

Англичанинът е увеличил допълнително тренировъчната си програма.

„Мисля, че при всички случаи ще ни е трудно”, продължи 22-годишният пилот. „Можете да тренирате колкото искате, но се губят усещания в колата. Да бягаш из градината или да вдигаш тежести във фитнеса не е същото като да караш с 200 км/ч на Силвърстоун. Няма как да изпиташ големите g-сили, които ще те ударят още на първата тренировка, когато се върнем.”

Ръсел е един от най-активните пилоти във виртуалните състезания. Той вярва, че този опит му помага да запази състезателната си форма и усет. Тази вечер му предстои поредната виртуална надпревара на мястото на планираната за днес Гран при на Нидерландия. Още петима F1 пилоти, както и Петер Солберг ще участват в състезанието на пистата Интерлагос от 20 часа българско време.