Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел си изплака очите след грешката в Сингапур: Какво съм аз? Ш***н...

Ръсел си изплака очите след грешката в Сингапур: Какво съм аз? Ш***н новобранец?!

3486
0
Карлос Сайнц, Джордж Ръсел
Карлос Сайнц и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел преживя изключително тежко грешката, която допусна в самия край на Гран при на Сингапур. Пилотът на Мерцедес катастрофира, докато вървеше трети, водеше борба за второто място на подиума и се пазеше от съотборника си Люис Хамилтън. Още преди да слезе от колата си изрева разочаровано по радиото, но емоцията го превзе напълно, когато се прибра в падока.

На интервюто си пред Скай Спортс F1 Ръсел почти се бе овладял, макар все още да бе разстроен, а после сложи и слънчеви очила. Според питлейна репортера на английския телевизионен канал причината е, че плакал горко, повтаряйки неколкократно в яда си: „Какво съм аз? Ш***н новобранец?!“

„Много странно състезание. Карлос [Сайнц] внимаваше с темпото през цялото състезание. Беше трудно да се запази концентрация, тъй като карахме с 1,5 секунди по-бавно от нормалното. Съвсем нормално е да го прави, като се има предвид авансът, който имахме ние. Ако бе увеличил скоростта, само щеше да ни даде шанс. Ние извадихме късмет с виртуалния сейфти кар. Точно тогава състезанието се обърна (за нас) и стана наистина вълнуващо. Натискахме на пълна газ, но ще повторя – Карлос свърши страхотна работа с управлението на разликата, DRS-а с Ландо [Норис] – много умно от негова страна да го направи“, посочи Ръсел.

„Говорих малко с Ландо. Мисля, че щях да го изпреваря ако се бях приближил с още половин дължина, а Карлос нямаше да има DRS и щяхме да прелетим покрай него. Вместо това приключих състезанието в стената…“

„Представа нямам какво стана, как стана. Вероятно се разсеях за миг. Може би заради напрежението, че беше последна обиколка. Едносантиметрова грешка помрачи целия уикенд“, продължи Ръсел.

„В такъв момент искаш само да се свиеш на кълбо и да си сам. Това е най-ужасното чувство на света. Физически си изцеден, умствено също, изтървал си шанс за победа и си допуснал такъв пропуск… Наистина ти разбира сърцето. Час по-късно трябва да кажа, че уикендът бе страхотен. Определено смятам, че карам по-добре от всякога. Квалификацията ни бе страхотна. Състезанието също. Чувствах се уверен, беше ми комфортно. И няма да позволя грешка за два сантиметра да ме събори“, бе категоричен след това Ръсел.

„Ще преживея една трудна нощ, вероятно е трудна сутрин, но след това всичко това остава зад гърба ми и продължавам напред. Мога само да се извиня на отбора, защото те заслужаваха повече. Но да, гадости се случват. Със сигурност няма да пренебрегна станалото. Просто беше толкова глупава, нищожна грешка… Щях да се чувствам съвсем различно, ако се бях завъртял или бях блокирал колелата. Но да закача стената в последния тур и толкова жалка грешка… Затова усещането е толкова отвратително. Сигурно беше пропуск в концентрацията. Беше последния тур, знаех, че възможността се стопява. Всичко това иде да покаже, че трябва да си напълно концентриран без значение какво става. Но можем да отбележим и много положителни неща“, каза още Ръсел.