Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел след като отново стигна до Q2: Колата ни е по-добра в...

Ръсел след като отново стигна до Q2: Колата ни е по-добра в състезателно темпо

Джордж Ръсел, Португалия
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Джордж Ръсел се класира на 14-а позиция като остана на само десета и половина от 11-я, Естебан Окон. Британецът ще стартира пред пилота на Ферари, Себастиан Фетел.

„Десета и половина от Р11, това за нас е невероятно. Всички натискаме колкото можем, за да да вземем всичко от тази кола. Правим страхотен прогрес с инженерите, за да постигнем това, просто е мега. На писта като тази е просто страхотно да направиш подобна обиколка.“

Това ще бъде 33-то състезание в кариерата на младия британец, като до момента той никога не е взимал точки. Именно това ще бъде целта за него в надпреварата утре като самият той мисли, че разполага с колата, за да го постигне.

„Нашата кола е може би по-добре оптимизирана за състезанието, отколкото за квалификацията, което е позитивно. Никой не знае как ще се отрази това ново трасе на гумите. FP2 бе прекъсвано. Така че ще бъде интересно.“

Бъдещето на Джордж Ръсел в Уилямс, междувременно, остава несигурно. Според Тото Волф решението за него е изцяло в ръцете на Уилямс и новите собственици.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.