Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел смята, че в Уилямс са направили добра стъпка напред

Ръсел смята, че в Уилямс са направили добра стъпка напред

780
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел: снимка: Спас Генев

Джордж Ръсел остана изключително доволен от това, че е имал шанса да се бори с други пилоти по време на Гран при на Унгария. Пилотът на Уилямс записа най-доброто си класиране в квалификацията – 16-и, а след наказанието на Антонио Джовинаци потегли дори 15-и.

Така реално за първи път този сезон той беше в състояние да се състезава с други пилоти на пистата, като темпото му беше доста конкурентно с оглед на това, че болидът на Уилямс FW42 е най-бавният в решетката.

В крайна сметка британецът завърши 16-и, като остави зад себе си Ланс Строл, Джовинаци и съотборника си Роберт Кубица. Според него в Уилямс са отбелязали сериозен напредък в Унгария.

„В квалификацията определено надминахме очакванията. Но състезанието беше малко като връщане обратно в реалността, сподели Ръсел. – Направих добра първа обиколка.

Спечелих 2 позиции спрямо Магнусен и Квят на завои 4 и 5. И това беше много забавно. Като цяло бе чудесно да се състезавам с други пилоти. Този уикенд имаше позитивни неща и направихме добра стъпка напред.“

Ексклузивно интервю с Ръсел можете да прочетете в брой 228 на списание ClubS1.