Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел ще стартира от пита

Ръсел ще стартира от пита

999
0
Джордж Ръсел
снимка: Виктор Алекян

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел ще стартира от пита в днешната Гран при на Сингапур. Екипът му смени двигателя заедно с мотор-генераторните групи MGU-K и MGU-H, батерии и електроника за управление. Всички смени са направени в условията на закрит парк и това автоматично изпраща британския пилот да стартира от пита. Вчера Ръсел зае 11-та позиция и не можа да стигне Q3, след като в хода на квалификацията се появиха проблеми с работата на агрегата, а и в спирачките. Както ClubS1 писа, моторът е проявил странни аномалии още в първата тренировка в петък, когато е работил като с отворена на 10% дроселова клапа и буквално е избутвал колата напред при влизането в завоите.

Според някои колеги обаче промените са направени не само заради неприятностите с мотора, но и за да се сменят още компонентите и целият начин на настройване на колата при лошата стартова позиция и настъпващия вече към пистата дъжд, който изглежда ще е много силен. Час и половина преди старта на пистата вече започна да вали.

„Имахме проблем още в първата тренировка, който се случи пак в квалификацията. Имаше и неидентифициран проблем със спирачките. Колата го предаде“, коментира Тото Волф.