Начало Избрани Ръсел: Това бе един от най-ветровитите дни в моята кариера

Ръсел: Това бе един от най-ветровитите дни в моята кариера

3497
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел разкри как се е чувствал по време на шейкдауна с новата кола на Мерцедес. Британецът направи няколко обиколки на пистата Силвърстоун малко след представянето на болида за 2022 г. Той каза, че това е бил един от  най-ветровитите дни в неговата кариера. 

Мерцедес използва един от снимачните си дни, за да се отправи на легендарното британско трасе. Вятърът и мокрото трасе не попречиха на бившия шампион във Формула 2 да покара новия автомобил W13.

Тъй като този ден Обединеното кралство бе връхлетяно от бурята Юнис, Ръсел трябваше да се справи с проливния дъжд и силния вятър. След края на теста той даде интервю пред медиите, в което разказа какво е било неговото преживяване.

„Това бе един от най-ветровитите дни в моята кариера“, каза той преди различни медии, преди да отстъпи своето място в кокпита на Люис Хамилтън.

„Беше абсолютна лудост, но въпреки това успях да задържа болида на пистата.“

„Ако трябва да бъда честен, просто минахме през програмата и я изпълнихме. Доволен съм от постигнатото през този ден.“

Що се отнася до поведението на колата, Ръсел каза, че заради тежките метеорологични условия не е могъл да почувства правилно машината.

„До голяма степен автомобилът се държеше според нашите очаквания“, обясни британецът.

„Но при тези мокри условия и силен вятър не можеш да разбереш какво е реалното поведение на колата.“

„За момента имаме добро темпо. Мисля, че сме напълно готови за тестовете в Барселона.“

След първото си официално излизане като пилот на Мерцедес за сезон 2022, Ръсел каза, че са го побили тръпки при запалването на новия автомобил.

„На първо място, при запалването на новия автомобил ме побиха тръпки“, обясни той.

„Направих толкова много обиколки в симулатора, виждал съм толкова много рисунки, имал съм толкова много срещи, но няма нищо по-хубаво от това да отидеш на пистата. Това почти ме връща към корените ми- един студен, мокър и ветровит ден на Силвърстоун.“

Ръсел разкри какво е било усещането му по време на обиколките на пистата. Той обясни, че е било сходно с това, което е имал в симулатора на Мерцедес в Бракли. 

„Фактите са такива, че ако вземете една и съща кола когато няма вятър и я поставите при такъв със скорост от 100 км/ч, както бе в петък, със сигурност ще изпитвате затруднения при шофиране.“

„Със сигурност не беше лесно при тези условия. Резултатът отговаряше на това, което видях в симулатора. Все още продължавам да разучавам новия болид.“

„Това ще бъде постоянен процес на обучение. Мисля, че всички ще приемем този ден с лека ръка и ще продължим с нашата програма. Трябва да се уверим, че автомобилът наистина работи добре, пилотите се чувстват комфортно в него и че сме на възможно най-доброто място“, завърши Джордж Ръсел.