Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел убеден, че е можел да се бори за победа

Ръсел убеден, че е можел да се бори за победа

3456
0
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън
след финала в Австралия Джордж Ръсел отиде да поздрави съотборника си Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел поведе на старта на Гран при на Австралия, но по-късно състезанието се обърка за пилота на Мерцедес. Първото прекъсване на надпреварата дойде малко след като бе сменил гуми при излизането на кола за сигурност. Това го върна няколко места в колоната. После повреда в задвижващата система го извади от състезанието. Агрегатът в болида Мерцедес F1 W14 на англичанина направо се подпали. Ръсел бе разочарован от станалото, но изрично отбеляза, че в Мелбърн представянето му бе добро.

„Този уикенд свършихме всичко както трябва. Направихме страхотна квалификация вчера, днес стартът бе перфектен. Справихме се чудесно с първия стинт. Дори можех да го удължа още малко. Чувствах се добре и силен в колата и през трите дни“, обясни пилотът.

„Не виждах причина да не се борим за победа. Затова съм разочарован. В момента, в който минах през десети завой, усетих нещо. Три завоя по-късно спрях. Като не ти е ден, просто не ти е ден“, допълни Ръсел

„Имаме още работа, за да настигнем Ред Бул, но този уикенд имаше положителни неща. При всяко излизане на пистата извличахме максимума. Взехме всичко от колата и се гордея със свършената работа“, каза още той.

Увереността на Ръсел, че е можел да се бори за победа в Мелбърн не бе споделена от екипа му. Люис Хамилтън каза, че е изумително Мерцедес да води битка с Астън Мартин на този етап от сезона. Тото Волф се извини на Джордж.

„Малшанс за него. Той направи чудесен пит от челото и сложи твърди гуми. Това бе правилно решение и щеше да го изведе пак напред. Червеният флаг обърка нещата. За съжаление повредата на задвижващата система сложи край на състезанието му“, добави шефът на Мерцедес.

Оперативният директор на екипа от Бракли Андрю Шовлин отбеляза, че скоростта на F1 W14 бе по-добра на пистата Албърт парк в сравнение с първите два кръга от сезона.

„Направихме някои промени в настройките за тук. Надявам се това да ни послужи в работата за следващите стартове“, коментира Шовлин.