Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Защитата на Льоклер бе доста съмнителна на моменти

Ръсел: Защитата на Льоклер бе доста съмнителна на моменти

1663
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; синмка: Мерцедес

Шарл Льоклер се е защитил по противоречащ на правилата начин по време на Гран при на Великобритания, смята Джордж Ръсел. Пилотът на Мерцедес се бореше със съперника от Ферари през първата половина от надпреварата на пистата Силвърстоун. Той дори се обади по радиото, за да се оплаче и каза, че монегаскът е мръднал при спиране. В крайна сметка Ръсел завърши пети, а Льоклер девети в състезанието.

„Аз сторих всичко по силите си да изпреваря Шарл, чиято защита бе доста съмнителна на моменти. В 16-ти завой на спирането аз тръгнах към вътрешната страна на кривата и точно в зоната на спиране той агресивно ми пресече пътя. Това определено не е позволено от правилата“, заяви Ръсел

„Мисля, че само го плеснаха по ръката и е разочароващо, когато се получи така. Не мисля обаче, че ще го обсъждаме. Беше на ръба, трябва пак да погледна видеото. Но поне усещането вътре в колата бе, че е на границата или може би дори малко отвъд нея. Дори да го бях изпреварил, това нямаше да промени състезанието ми. Ако се беше получило, вероятно щях да спра още по-рано в бокса. Може би и двата Макларън-а щяха да минат през пита, за да ме покрият, така че сигурно пак щях да съм пети“, каза още Ръсел относно влиянието на случилото се на пистата.

„В самото състезание искахме да сме агресивни и имахме възможност да си разделим стратегиите. Софтът бе наистина силен в първия стинт, но тогава не можах да изпреваря Льоклер. После сложих медиума и тогава дойде малшансът с колата за сигурност. Тези ситуации понякога са в твоя полза, друг път не. Като цяло обаче загубихме само едно място от тази ситуация. И иначе нямаше да стигна до подиума. Имаше положителни неща в състезанието за нас, така че ще се радваме на тях и на добрите точки за шампионата при конструкторите“, допълни Ръсел.