Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел завърши на първо място във втория ден от тестовете

Ръсел завърши на първо място във втория ден от тестовете

2489
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел с Мерцедес завърши на първа позиция във втория ден от тестовете на тимовете от Формула 1 на пистата Сахир в Бахрейн. Британецът е титуляр в екипа на Уилямс, но е и протеже на немския концерн. Затова днес получи шанс да кара болида W10 в изпитанията. Той записа 1:29.029 мин.

Така Ръсел изпревари само с 0.066 сек Серхио Перес от екипа на Рейсинг Пойнт. И двамата записаха най-добрите си времена с С5 гуми. Най-бързият след сутрешната част от сесията Себастиан Фетел с Ферари подобри времето си до 1:29.313 мин, като това му определи 3-ото място за деня. Германецът завърши деня с повече от 100 обиколки.

Той освен това постигна най-доброто си време с по-твърдите гуми С3. Със същите след него се нареди Карлос Сайнц с Макларън. Шести остана Мик Шумахер, който днес беше зад волана на болида на Алфа Ромео. С С5 гуми синът на Михаел Шумахер постигна 1:29.998 мин. Вчера Мик прави тестове за Ферари.

Най-много обиколки от всички – 143, направи Алекс Албон с Торо Росо. Той завърши деня 7-и. След него се наредиха Ланс Строл от Рейсинг Пойнт и Дан Тиктъм с Ред Бул. Последният кара за първи път болид от Формула 1. Фернандо Алонсо отново тестваше гумите на Пирели с болида на Макларън.

Испанецът записа 1:31.006 мин след 69 обиколки. Неговото време и това на другия изпитател на гуми Дани Квят от Торо Росо – 1:29.911 мин (5-и за деня), не са включени в графиката с най-добрите времена на Пирели долу: