Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен разкритикува пистите на Тилке

Райконен разкритикува пистите на Тилке

41
0

Кими Райконен разкритикува архитекта на съвременните нови писти във Формула 1 Херман Тилке по време на пресконференцията на пилотите преди началото на уикенда в Абу Даби. Според пилота на Ферари те са като цяло еднакви и не е особено забавно да се кара на тях.

Финландецът беше запитан дали предпочита да се състезава на старите трасета, които вече са отпаднали от календара, като Мани Кур, Имола, Валенсия, и Истанбул парк или на нови такива, като в Сочи (което дебютира през 2014 г.), Мексико (върна се в календара тази година) и Баку (което ще влезе през 2016 г.).

На това той отговори, че новите трасета не са лоши, но са проектирани от един човек и са едни и същи. Той лично би предпочел да кара на Мани Кур във Франция, която харесва.

Ледения също така заяви, че за догодина отборът му Ферари ще подобри още колата си, като целта е да бъде настигнат отбора на Мерцедес. Дали това ще бъде достатъчно обаче той няма как да знае сега. Затова заяви, че може да обещае на феновете само, че екипът му ще направи, всичко каквото може, за да постигне целите си.

Оценявайки за себе си изминалия сезон, Кими заяви: „Беше определено среден сезон, който беше по-добър от миналогодишния. Но не съм щастлив. Не беше най-лесната година за мен.”