Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен сам си бил виновен за слабия старт

Райконен сам си бил виновен за слабия старт

38
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене предполага, че Кими Райконен сам си е виновен за слабия старт в Гран при на Италия. Финландецът се класира втора позиция до Люис Хамилтън, но закъсня ужасно при потеглянето и се озова последен в първия завой. След това успя да си пробие път напред след серия изпреварвания и в крайна сметка след отпадането на Нико Розберг стана 5-и.

Неговият съотборник в Скудерията Себастиан Фетел направи силно каране и завърши 2-и. Засега от Ферари изкачват резултатите от разследването на ужасния старт на Ледения, но според Аривабене Кими не е освободил съединителя както трябва.

„Ако е технически проблем, ще ви кажем, заяви босът. – Гледайки кадрите по телевизията, изглежда, че той имаше малко трудности или малко обърка нещата с пръста си, следвайки процедурата. Но да отправяме обвинения преди да видим данните ще е грешно. Позитивни сме, защото Кими имаше фантастична квалификация и в състезанието от позицията, в която се озова, се справи много добре с много добри изпреварвания.“