Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В четвъртък ще разгледат молбата на Мерцедес за преразглеждане на инцидента между...

В четвъртък ще разгледат молбата на Мерцедес за преразглеждане на инцидента между Верстапен и Хамилтън

1970
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен, Ред Бул, Мерцедес
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Пирели

В четвъртък ще бъде разгледана молбата на Мерцедес за преразглеждане на инцидента между Макс Верстапен и Люис Хамилтън от Бразилия. Отборът от Бракли поиска ФИА да прегледа отново станалото въз основа появата на нови доказателства – кадрите от онборд камерата на пилота на Ред Бул.

Изслушването е насрочено за 17 часа местно време в Катар (16 часа българско време). Този уикенд на пистата Лосаил ще се проведе 20-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021.

Хамилтън и Верстапен излетяха от пистата в 48-ата обиколка на надпреварата в Бразилия. Седемкратният световен шампион опита да изпревари съперника си от Ред Бул. Верстапен се защити и двамата изхвърчаха. Станалото бе отбелязано, но не и разследвано.

От Мерцедес подадоха молбата вчера, след като кадрите от камерата на Верстапен бяха публикувани. Те липсваха при разглеждането на станалото по време на състезанието на Интерлагос. На изслушването ще присъстват представители на Мерцедес и Ред Бул. След него трябва да бъде взето решение дали предоставената информация е нова. Ако бъде сметната за такава, случаят може да бъде преразгледан. В противен случай молбата се отхвърля. Дори ситуацията да бъде разследвана обаче, това не означава, че автоматично Верстапен ще получи наказание за маневрата си срещу Хамилтън.

Твърди се, че в Ред Бул били изненадани от действията на Мерцедес. В тима от Милтън Кийнс смятали, че кадрите от онборд камерата на Верстапен само потвърждават, че съперниците са се състезавали твърдо, но без нарушения.