Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул изненадани, че Мерцедес иска преразглеждане; Ралф Шумахер: Срамота!

В Ред Бул изненадани, че Мерцедес иска преразглеждане; Ралф Шумахер: Срамота!

7465
0
Кристиан Хорнер, Хелмут Марко, Ред Бул
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул са изненадани, че от Мерцедес изпратиха до ФИА молба за преразглеждане на инцидента между Люис Хамилтън и Макс Верстапен от Бразилия. Двамата претенденти за титлата този сезон излетяха от пистата при маневра на пилота на Мерцедес за изпреварване и защитата на нидерландеца. В самото състезание инцидентът бе отбелязан, но не и разследван. Впоследствие се оказа, че стюардите не са разполагали с кадрите от камерата на Верстапен. Те бяха публикувани от Формула 1 вчера и малко след това от Мерцедес потвърдиха, че са изпратили молба за преразглеждане.

Журналистката от BBC Джени Гоу написа по-късно в Туитър, че според нейни източници в Ред Бул са изненадани от действията на съперниците си

„Те (Ред Бул – б.р.) смятат, че записът от онборд камерата на Верстапен подкрепя първоначалната позиция на Майкъл Маси, че това е твърдо каране, при което и двете коли влизат навътре в кривата и спират много късно“, допълни Гоу.

Ралф Шумахер нарече действията на Мерцедес „срам“ заради това, че битката за шампионата се пренася извън пистата

Според бившия пилот от F1 молбата на екипа от Бракли е „разбираема в известна степен“.

„Но е срамота, че се случва по този начин. Би било по-добре състезанията да се случват без целия този фонов шум“, допълни той.

Според Фелипе Маса стюардите са взели правилно решение да не разследват ситуацията. На въпрос дали Верстапен трябваше да бъде наказан той отговори: „Не“.

„Нямаше никакви груби маневри, за да избута Хамилтън. Просто малко си отвори кривата. А всички искаме да гледаме това, нали?“, каза още Маса.

Шефът на Мерцедес Тото Волф обаче бе много ядосан от решението на стюардите да не разследват станалото и го нарече „срамно“.

„Не може просто да стоим отстрани. Бяха взети решения, които не приемаме“, добави той.