Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разходка в Амстердам

Разходка в Амстердам

59
0

От Светлана Симеонова,
Снимки: LAT BAR

Свободното време на пилотите от Формула 1 е по-ценно и от злато. Особено по време на състезателния сезон, всеки миг на е щастие. Състезателите използват всяка секунда извън пистата, за да правят нещо, което им доставя удоволствие, да почиват и да се забавляват.
Но извън състезанията те не могат да избягат от поредната промоция и интервюта. В такава ситуация е по-добре да съчетаеш “досадното” задължение с нещо приятно – както често правят пилотите на БАР Дженсън Бътън и Такума Сато. Двамата се разходиха наскоро из Амстердам, като изпробваха няколко високотехнологични лодки по каналите на града.
Но като едни пораснали деца Дженсън и Такума превърнаха задължението в забавление. Това обаче не е особено трудно: Амстердам е уникален град с неповторима атмосфера и трябва наистина много да се стараеш, за да скучаеш точно там.
Англичанинът признава мимоходом, че всъщност нищо не може да задържи вниманието му твърде дълго извън пистата:
Най-хубавото нещо на работата ми е, че мога да карама тези невероятни автомобили и да се състезавам с най-добрите пилоти на света. Аз съм истински късметлия. Най-лошото в тази професия е летенето. Качвам се на самолет по поне три пъти на седмица. Харча цяло състояние за списания и въпреки това често оставам без четиво! Не обичам да прави нищо твърде дълго. Дори като ходя на кино след 20 минути вече си търся нова занимавка. Преполагам, че се случва заради чувството, което те завладява, когато си на пистата. Нищо не може да се сравни с това!
Такума охотно помага на съотборника си да не скучае и секунда и на трасето и извън него. Двамата имат чудесни отношения помежду си и Сато не крие, че в БАР се чувства повече от добре.
Аз съм доста затворен човек. Не протестирам чак толкова срещу вниманието от страна на околните – то си е част от F1, но ако трябва да съм честен, концентрирам се единствено върху състезанията. Затова съм в този спорт. В БАР можеш да си самия себе си и аз се чувствам прекрасно в отбора. Всичко се напасна чудесно и за мен е удоволствие да съм част от екипа – твърди японецът.
Докато хвали отбора си, Такума професионално позира до велосипеди, на мост и където се сети фотографът, че още не го е снимал.
Разходката очевидно харесва на Сато и на Бътън. Амстердам е градът на …