Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес откри, че част от пода на Хамилтън липсва

Мерцедес откри, че част от пода на Хамилтън липсва

4005
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес откри повреда в автомобила на Люис Хамилтън след надпреварата за Гран при на Австралия. Англичанинът финишира втори в състезанието на пистата Албърт парк и Мерцедес записа двойна победа – Валтери Ботас бе недостижим от старта до финала. Впоследствие от екипа са намерили проблем в пода пред задна лява гума, с който обясняват липсата на баланс в болида на петкратния световен шампион.

„Част от пода липсва, на този етап не сме сигурни как е станало, каква е причината”, се казва в съобщението на Мерцедес.

Хамилтън спечели квалификацията на трасето в Мелбърн. Това бе шести пореден и общо осми полпозишън за него на Албърт парк. На старта на надпреварата обаче съотборникът му Валтери Ботас го изпревари, а англичанинът не можа да противодейства.

„Трябва да съм доволен за тима. Валтери направи невероятно състезание и наистина заслужи победата. Беше чудесна надпревара за отбора, двойна победа. Всичко кажи-речи приключи след старта и трябваше да стигна до финала, за да вземем този успех. Ще работя повече върху потеглянето. Нямах проблем, просто не направих добър старт. Просто ще се трудя, ще тренирам и следващия път ще имам напредък. Имам някаква представа къде отиде темпото. Но ще го обсъждам после с инженерите си”, каза Хамилтън.