Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разкриха причината за повредата в мотора на Льоклер

Разкриха причината за повредата в мотора на Льоклер

5162
0
Шарл Льоклер
Льоклер пред Фетел, снимка: Ферари

Вече е ясно какво е довело до повредата в двигателя в колата на Шарл Льоклер по време на Гран при на Бахрейн. Пилотът на Ферари водеше убедително в състезанието, но в края загуби мощност. В крайна сметка той завърши 3-и, зад Хамилтън и Ботас.

Първоначално се смяташе, че става въпрос за проблем с хибридните системи. След това шефът на тима Матиа Биното обясни, че повредата е в двигателя с вътрешно горене. И по специално в един от цилиндрите.

Според Sky Italia след анализ в Маранело, от Скудерията са установили, че става въпрос за повреден инжектор на цилиндъра. Според информацията, това означава, че няма да се налага смяна на компоненти от задвижващата система на Льоклер. И агрегатът ще може да се използва и в Гран при на Китай след 1 седмица.

По-късно от Ферари обявиха, че причината е късо съединение в блока за управление на инжекционната система.

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че скоростта на Ферари на правите в Бахрейн е била изключително впечатляваща. Според него авансът им е бил толкова голям, че все едно пилотите на тима са превключвани с една предавка повече от останалите.

Според шефа на Мерцедес Тото Волф на Сахир авансът на правите на Льоклер и Фетел е бил близо половин секунда на обиколка.