Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разкриха защо Хамилтън не е получил наказание в Мексико

Разкриха защо Хамилтън не е получил наказание в Мексико

46
0

Люис Хамилтън не е получил наказание в Гран при на Мексико за минаването си напряко през първия шикан след старта, тъй като телеметрията е показалa, че той веднага е намалил скоростта и е загубил спечеленото предимство, съобщава motorsport.com.

Пилотът на Мерцедес блокира предните гуми за спирането за първи завой и избра да мине през тревата, преди да се върне на трасето в завой 3 като водач. Няколко пилота поставиха въпроса защо британецът не е бил санкциониран, особено имайки предвид, че подобен инцидент с Макс Верстапен доведе до наказание от 5 секунди за пилота на Ред Бул.

По информация на изданието състезателният директор Чарли Уайтинг и стюардите на ФИА са били удовлетворени от факта, че Хамилтън не е спечелил преднина, която след това да е запазил. Това, че Люис е намалил, се потвърждавало от телеметрията и не е имало съмнения, че той не заслужава наказание.

В случая с Верстапен стюардите са решили, че холандецът е могъл да запази позицията си само минавайки през тревата и връщайки се на трасето. Затова той получи 5 секунди наказание, което му коства място на подиума.

Другият спорен момент бе инцидента между Нико Розберг от Мерцедес и Верстапен в първия завой. Германецът се удари колело в колело със своя съперник и мина през зоната за сигурност, пропускайки завой 2. След което той се върна на пистата пред Макс.

Стюардите обаче се решили да не предприемат действия, защото Верстапен е допринесъл Розберг да излезе от трасето, като не му е оставил място. А в момента на сблъсъка Нико е бил пред Макс и съответно се счита, че не е спечелил предимство.