Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разликата се сви, Мерцедес няма такъв превес, какъвто мислехме, убеден е Марко

Разликата се сви, Мерцедес няма такъв превес, какъвто мислехме, убеден е Марко

2522
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ред Бул очевидно е направил стъпка напред по отношение на скоростта, убеден е Хелмут Марко след петъчните свободни тренировки за Гран при на САЩ. Макс Верстапен бе на почти секунда зад Мерцедес в първата сесия, но тази разлика бе сериозно скъсена във втората, когато Серхио Перес записа най-доброто време.

„Мерцедес са много бързи, в това няма съмнение, но определено изглежда, че направихме стъпка напред между двете тренировки. Разликата от почти секунда очевидно се сви. Дългите серии изглеждат задоволително. Уикендът ще е труден, но Мерцедес няма такъв превес, какъвто мислехме преди“, отбеляза Марко.

Верстапен откри някои положителни неща в първите сесии, върху които да се съсредоточи

„Подготовката не бе лека. Пистата е доста неравна и не бе лесно да се намери правилният компромис. Все пак имаше няколко положителни неща, по които ще продължим да се трудим. Във втората тренировка не успяхме да направим обиколка с меките гуми, а и ситуацията бе леко хаотична в трафика. Надявам се всичко да се подреди в квалификацията“, коментира Верстапен.

Според Перес Ред Бул може да подобри темпото си преди квалификацията с няколко десети от секундата.

„Втората тренировка бе обещаваща, но в квалификацията битката ще е много оспорвана. Мерцедес определено бяха силни, така че да видим как ще вървят, когато наистина има значение. Според мен трябва да намерим няколко десети от секундата и да напаснем всичко, за да сме в битката за полпозишъна. Имаме какво да подобрим в темпото си в дълги серии и износването на гумите, но като цяло подготовката бе положителна“, каза мексиканският пилот.