Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование и за БМВ Заубер

Разочарование и за БМВ Заубер

54
0

След обещаващи резултати в свободните тренировки, тимът на БМВ Заубер претърпя разочароваща квалификационна сесия на Хунгароринг, в която Ник Хайдфелд и Робърт Кубица, дори не успяха да преминат първата й фаза.

„Днешният резултат е истинско разочарование. Надявах се да достигна до първата десетка. Второто ми място в тренировката днес не ме накара да си мисля, че ще мога да постигна същия резултат и в квалификацията, но поне доказа, че се представяме добре. После първото ми излизане в квалификацията потвърди това. Бях на шесто място по време на сесията. Но после всичко се обърка по време на второто ми излизане. Нямах чиста писта пред себе си на обиколката ми след излизане от бокса, като заради това и летящата ми обиколка не бе добра. На втората ми летяща обиколка Казуки Накаджима бе пред мен, но не можа да се дръпне, защото Рубенс Барикело бе зад мен. После отворих много 11-ти завой и това беше краят – не бе достатъчно дори да достигна втората фаза“, оплака се германецът.

Робърт Кубица бе в още по-лошо настроение, имайки предвид 19-тата си стартова позиция.

„Имахме доста сериозна липса на късмет в квалификацията. Имах жълти флагове на първата ми бърза обиколка през втория ми опит. По време на втората ми и финална обиколка имах две коли пред мен. Въпреки че се отдръпнаха, те попречиха на въздушната струя пред мен. Така че изгубих доста време, тъй като колата се пързаляше. Този резултат е доста разочароващ. Ще дам най-доброто от себе си утре, но ако трябва да съм реалист – утре състезанието ще бъде доста трудно“, ядосваше се Кубица.