Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочароваща квалификация за екипа на Уилямс

Разочароваща квалификация за екипа на Уилямс

52
0

Екипът на Уилямс записа разочароваща квалификация на пистата Каталуня край Барселона. Валтери Ботас остана 7-и, докато другият пилот Фелипе Маса отпадна още след първия сегмент, след като попадна в трафик, и ще потегли едва 18-и. Още преди началото на уикенда в екипа бяха наясно, че няма да са много силни на това трасе, но поне се надяваха и двете коли да са в топ 10 на старта.

„Надявах се на малко по-добър резултат, заяви Ботас след сесията. – Но направих добра обиколка и съм доволен от това как се справихме в последната част. Жалко за Фелипе. За утре трябва да вдигнем летвата високо и да се стремим да бъдем в топ 5 в класирането. С добър старт и стратегия това е възможно.”

„Много съм разочарован от случилото се, коментира Фелипе Маса. – В първата си бърза обиколка имах трафик и не можах да направя чиста обиколка. Нямахме време да изляза отново с друг комплект нови гуми. Състезанието утре е дълго трябва да се борим да влезем в зоната на точките.”

„Валтери направи всичко, което можеше с колата. Много сме близко до Ферари, което е позитивно, добави шефът по представянето на тима Роб Смедли. – Но цялостното ни класиране не е достатъчно добро. Трябва да анализираме всичко и да разберем какво се обърка. За утре се надявам Валтери да вземе добро количество точки, а Маса да стигне до тях.”