Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разправията в Хаас: Мазепин си е втълпил, че на всяка цена трябва...

Разправията в Хаас: Мазепин си е втълпил, че на всяка цена трябва да е пред мен, заяви Мик Шумахер

4770
0
Никита Мазепин, Мик Шумахер
Никита Мазепин и Мик Шумахер; снимка: Хаас

Разправията в Хаас между пилотите на тима Мик Шумахер и Никита Мазепин продължи и след Гран при на Нидерландия. Напрежение между състезателите има отдавна, но в събота след квалификацията на пистата Зандвоорт избухна истински скандал. Мазепин беше бесен, че съекипникът му го е задминал в загряващата обиколка. Опита да си върне позицията на пистата. При сбутването между двамата отзад връхлетя Себастиан Фетел, който едва не ги удари. Стюардите разследваха ситуацията и постановиха, че няма да предприемат по-нататъшни действия.

След състезанието пък Шумахер критикува сериозно Мазепин, тъй като според него поведението на руснака на пистата било свръх агресивно. Никита рязко свърна пред Мик по начин, подобен на този от края на Гран при на Азербайджан. В крайна сметка Мазепин не завърши заради повреда в хидравликата.

„Имаше сбутване със съотборника ми поради причина, която не разбирам“, заяви Мик Шумахер след надпреварата. „Изглежда той си е втълпил къде трябва да се намира и тази позиция на всяка цена трябва да е пред мен. Разбираемо е.“

„Нямам нищо против срещу такова възприятия. Но ако стигнем до момент, когато се защитаваш много агресивно срещу съотборника си, то това не е правилният подход. Не оправдава факта, че ме притиска към стената и ме избутва да вляза в питлейна. Не мисля, че това е правилният начин. Вероятно ще разговаряме с отбора за това.“

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер каза, че според него маневрата на Мазепин не била твърде „неприятна“.

„Разгледах ситуацията, а и за танц се изискват двама. Не бих казал, че някой заслужава укор след станалото. Трябва да работим, да сме конструктивни. Имахме среща по този повод след брифинга с инженерите. Не стигнахме до заключение. Планът е да се видим преди Монца и да видим какво можем да направим, за да избегнем подобни неща в бъдеще. Опитах се да обясня, че подобно поведение не помага никому“, обясни Щайнер.