Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разрушават моста Дънлоп на Донингтън Парк

Разрушават моста Дънлоп на Донингтън Парк

48
0

Работата по събарянето на иконичния мост Дънлоп на пистата Донингтън Парк ще започне следващата седмица като част от процеса по обновяване на трасето за Гран при на Великобритания през 2010 година.

Мостът ще бъде разглобен и ще се съхранява, но няма да бъде сглобен отново над новата писта. Шефът на пистата Саймън Джилет каза, че мостът ще продължи да бъде част от историята на пистата, но вероятно ще бъде позициониран някъде около входа на трасето.

„Ще го държим в склад, докато не решим къде искаме да го поставим” – каза Джилет. „Може да променим думичката „Дънлоп” на „Донингтън”, оформено по същия начин. Проблемът с Дънлоп е, че в MotoGP се ползват гуми Мишлен, в Супербайк се ползва Пирели, а във Формула 1 – Бриджстоун. От комерсиална гледна точка Дънлоп не е много подходящо.”

„Има проблеми и от съображения за сигурност поради широчината на моста. Освен това и питовете и падока вече ще бъдат разположени там.”

„Затова и всъщност има доста причини – разположение, широчина, а и комерсиалната страна… затова категорично това „Дънлоп” няма да го има вече. Остава да му намерим място. Няма да ни върши работа над самото трасе, но ще бъде някъде наблизо.”