Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Верстапен за неспазване на двойни жълти знамена, Сайнц и Ботас –...

Разследват Верстапен за неспазване на двойни жълти знамена, Сайнц и Ботас – за единичен предупредителен флаг

4291
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен трябва да се яви при стюардите на Гран при на Катар заради предполагаемо неспазване на двойни жълти знамена в края на квалификацията на пистата Лосаил. Пилотът на Ред Бул, както и още няколко състезатели, бяха в бързи обиколки в Q3, когато Пиер Гасли спря на пистата. Предното крило на Алфа Таури-то на французина се счупи и сряза предна дясна гума.

Онборд кадрите от автомобила на Верстапен показват, че преминава покрай двойно жълта сигнализация

На екрана на волана му обаче няма предупредителен знак. Часът на изслушването е 13 местно време (12 часа българско време).

Верстапен отбеляза след квалификацията, че представянето му този уикенд е на приливи и отливи.

„Бях доволен от квалификацията си, просто недостатъчно бърз. Мислех, че съм направил прилична обиколка, но бях доста шокиран, когато чух каква е разликата. Много трудно можем да вървим като тях. В известна степен съм щастлив да съм втори, но разликата спрямо Люис [Хамилтън] е много голяма.“

Гасли бе четвърти в квалификацията и въпреки проблема с предното крило бе супер щастлив

„Страхотно е, изумително, че сме точно зад Мерцедес и Макс. В последната си обиколка вървях дори по-бързо – подобрението бе с около десета и половина. Тогава минах върху бордюра на 15-ти завой и предното крило се строши, след което спука предна дясна гума. В крайна сметка беше наистина силна квалификация и сме в чудесна позиция за утре. Алпин-ите са близо, така че предполагам ще има още една сериозна битка в състезанието“, обясни Гасли.

По-късно бе обявено, че Карлос Сайнц и Валтери Ботас също трябва да се явят при стюардите – съответно в 13:30 и 13:45 часа утре. При тях предполагаемото провинение е неспазване на единичен предупредителен флаг.