Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Хамилтън за игнориране на жълти знамена и неспазване на ограниченията в...

Разследват Хамилтън за игнориране на жълти знамена и неспазване на ограниченията в 10-ти завой

1207
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Пирели

Втората позиция на Люис Хамилтън на стартовата решетка за Гран при на Австрия е застрашена вследствие на разследване дали шесткратният световен шампион е пренебрегнал жълт флаг на пистата. Освен това се проверява дали е спазил ограниченията на трасето в 10-ти завой по време на най-добрата си квалификационна обиколка.

Англичанинът подобри времето си в последния си бърз тур. Първата обиколка на Валтери Ботас обаче бе изключително силна и той спечели полпозишъна, макар да допусна грешка накрая. Финландецът излетя в чакъла, което доведе до показване на жълти знамена. Те попречиха на Даниел Рикиардо (Рено), който не остана доволен от ситуацията. Хамилтън обаче каза след квалификацията, че е видял предупредителни флагове.

„Излязох от завоя и подадох газ, помислих, че Валтери вероятно е излязъл встрани и се е върнал някъде по трасето. Гледах дали на пистата има чакъл, дали колата не е някъде наоколо, но нямаше нищо, така че продължих. Мисля, че в шести завой видях Валтери много по-вляво. Имаше доста голям облак прах, всичко се случи доста бързо“, обясни Хамилтън.

Ограниченията на девети и десети завой пък бяха многократно посочвани от стюардите. Там имаше жълти ограничители, които обаче бяха премахнати, тъй като често чупеха преминалите върху тях коли. Все пак указанието бе лимитите да се спазват стриктно и по време на тренировките доста времена бяха анулирани заради преминаването им.