Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на колата на Уилямс за 2013 г. не пречи на това...

Развитието на колата на Уилямс за 2013 г. не пречи на това на болида за 2014 г.

46
0
Пастор Малдонадо

Развитието на автомобила на Уилямс за настоящия сезон няма да попречи на работата по колата за догодина, каза заместник-шефът на отбора Клер Уилямс.

Представянето на тима от Гроув от началото на сезон 2013 е по-слабо в сравнение с миналата година (когато Пастор Малдонадо спечели победа в Испания), но от екипа не спират с развитието на настоящата кола. В последното състезание на Хунгароринг Малдонадо спечели първата точка за отбора през сезона, като сподели след състезанието, че колата е имала постоянно поведение.

Развитието на автомобила за 2014 г. върви напред – коментира Клер Уилямс. – В Уилямс имаме 550 работници и притежаваме едни от най-добрите ресурси в падока. Това ни помага, когато имаме проблеми с колата и трябва да се концентрираме върху тях, за да я подобрим. Трябва да разпределим разумно ресурсите си, за да поддържаме и двата проекта. Работата за 2014 г. върви и нямаме притеснения за това.

Уилямс избраха да заменят настоящия си доставчик на двигатели Рено за Мерцедес през следващия сезон, когато отборите от F1 ще използват 6-цилиндрови мотори с турбокомпресор. Клер Уилямс каза, че връзката с Мерцедес ще е изключително важна за екипа:

Трябваше да вземем решение за 2014 г. и избрахме двигателя на Мерцедес, като преценихме че тази връзка е посоката, в която искаме да вървим. Времето в спорта минава бързо и никога не знаеш какво може да се случи, така че ще запазим приятелските си отношения с Рено. Но тези с Мерцедес ще са изключително важни за нас. Гледайки къде се намират в момента, те ще имат силен пакет и ние очакваме с нетърпение да работим с тях.