Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на Мерцедес пострада от съсредоточаването върху двойния DRS, призна Браун

Развитието на Мерцедес пострада от съсредоточаването върху двойния DRS, призна Браун

45
0
Михаел Шумахер

Шефът на екипа на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун призна, че отборът е допуснал грешка, съсредоточавайки се толкова много върху системата си двоен DRS през сезон 2012 г.

Това е коствало сериозно изоставане в развитието на F1 W03 като цяло, каза още англичанинът.

Изявлението на Браун е направено пред италианското списание Аутоспринт. В отговор на въпроса дали съжалява за нещо в работата по тазгодишния автомобил, той казва:

Да. Едно от заключенията, до които достигнахме, бе, че двойният DRS ни задържа прекалено, въпреки че от него имаше полза. В момента се използват – нека ги нарека така – доста хитроумни технологии в областта на предните крила. Но при нас цялата система, крилата и т.н. бе изградена около тази концепция. А когато стана ясно, че може би варианти на развитие в друга посока имат по-сериозен потенциал, вероятно трябваше да направим крачка назад – призна Браун.

Той допълни, че в Бракли поради тази причина не са изследвали други неща – като например излезлите напоследък разкрития по работа върху огъване на отделни елементи от предното крило или на носа.

Всичко това обаче ще изчезне догодина. Или поне би трябвало да го няма – каза още англичанинът.

В началото на сезон 2012 г. темпото на Мерцедес бе добро, като Нико Розберг спечели Гран при на Китай. Михаел Шумахер пък бе най-бърз в квалификацията в Монако (където бе върнат на грида заради наказание от предходния старт). През втората половина на сезона обаче представянето далеч не е добро и предизвика въпроси какво се обърка в тима.