Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на Торо Росо е по-бавно от окачваното, смята Квят

Развитието на Торо Росо е по-бавно от окачваното, смята Квят

87
0

Развитието на болида на Торо Росо е по-бавно от очакваното. Това смята пилотът на тима Дани Квят. Екипът от Фаенца има 40 спечели точки от началото на сезона, но само 11 от тях са записани в последните 6 състезания. В това време тимът бе изпреварен от Уилямс и вече е на 6-ото място при конструкторите. В последните състезания Квят и Сайнц трудно печелят точки.

„Честно казано, нашето развитие не е така бързо, както очаквахме, каза Квят, – В началото на сезона имахме кола, с която лесно влизахме в 3-ата част на квалификацията.

Сега е доста трудно да направим това. А квалификацията е много важна тази година и се нуждаем от повече скорост в нея. Но идват трасета, които са много по-подходящи за колата ни и момчетата в тима знаят какво да правят.“

Другият пилот на „малките бикове“ Карлос Сайнц смята, че причината за изоставането на екипа са по-големите бюджети, с които разполагат другите отбори в решетката, които са на нивото на Торо Росо.

„Не мисля, че е честно да сравняваме моя тим с такъв на автомобилен производител, като Рено, каза испанецът. – Ако се сравняваме с Форс Индия на писта като тази в Унгария, където двигателят не е от голямо значение, ние бяхме по-добрите.

Те не са по-бързи от нас в завоите. Макларън и Рено са тимовете, които внедряват елементи, свързани с притискането, и това прави разликата между тях и нас в завоите. Смятам, че тези два тима ще дръпнат пред нас, но можем да сме по-бързи от Хаас и Форс Индия.“