Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 RB11 има такова аеропритискане, че няма нужда от предно крило, пошегува се...

RB11 има такова аеропритискане, че няма нужда от предно крило, пошегува се Хорнер

67
0

Ред Бул RB11 има толкова голямо аеропритискане, че няма нужда от предно крило! Така се пошегува шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер, докато обясняваше необичайната поява на Данил Квят без елемента на пистата Херес.

Руснакът направи поредица излизания от по един тур без крилото. Причината бе, че счупи това, което бе на колата му, още в началото на сесията, а отборът не разполагаше с резервно.

Хорнер обясни, че Данил имал леко излитане в загряващ тур сутринта на студеното трасе. Квят променял нещо на волана си между втори и трети завой, когато изхвърчал и ударил предното крило в предпазната стена от гуми.

– Това бе единственото крило на Херес в момента, което е сравнително обичайно за този период от годината, когато резервните части не са в изобилие – продължи Хорнер. – Ето защо кара без основната плоскост в момента. По-късно следобед ще дойдат части, както и довечера, и през следващите дни. Всъщност това, което би трябвало да кажа, е, че имаме толкова голямо аеропритискане, че предното крило не ни трябва и просто се опитваме да балансираме автомобила.

Междувременно на пистата Херес, където днес се провежда вторият ден от предсезонните тестове на отборите от Формула 1, заваля. Дъждът не е силен, но бе достатъчен, за да спре работата на екипите.

Мерцедес пък регистрира първи проблем: Люис Хамилтън спря на входа на питлейна след направени около 90 тура. От екипа съобщиха, че става дума за дребна повреда на водна система и очакват двукратния световен шампион да не бъде забавен от нея.