Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул благодари на Уебър

Ред Бул благодари на Уебър

25
0
Кристиан Хорнер,питуол,Ред Бул

Марк Уебър прекара седем години от своята кариера в екипа на Ред Бул, още две пък (2003/2004) в предшественика на този екип, тима на Ягуар. От 2007 г. насам той е записал девет победи за тима от Милтън Кийнс, има 35 подиума и 11 първи позиции на старта. През 2010 г. той бе фаворит за спечелването на световната титла до последното състезание, но след драматичния финал на сезона в Абу Даби остана едва трети зад съотборника си Себастиян Фетел и Фернандо Алонсо от екипа на Ферари.

Собственикът на Ред Бул, Диди Матешиц винаги е бил сред феновете на австралиеца. Наскоро стана ясно, че той е предложил на Уебър нов договор за следващата година, но решението на пилота е да се присъедини към Порше за участие в шампионата за издръжливост през 2014 г.

„Искаме да пожелаем на Марк всичко добро за следващите етапи от неговата кариера“, заяви тим шефът Кристиян Хорнер. „Сигурен съм, че Марк много внимателно е обмислил това свое решение, което съм убеден, че не е взето лесно. Неговите успехи във Формула 1 са впечатляващи и съм сигурен, че до края на сезона той ще продължи да работи усилено за отбора и ще се опита да подобри статистиката си. Подкрепяме решението на Марк. Той е в екипа от 2007 г. и бе основна част от нашия отбор.“