Начало Избрани Ред Бул: Чеко винаги е бил феноменален на улични писти

Ред Бул: Чеко винаги е бил феноменален на улични писти

1222
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес спечели състезанието за Голямата награда на Сингапур. Пилотът на Ред Бул изпревари победителя в квалификацията Шарл Льоклер на мокрото трасе и удържа на атаките на състезателя на Ферари. В крайна сметка той натрупа достатъчно голяма преднина, за да запази първата позиция, макар да бе санкциониран с 5 секунди.

В Ред Бул се надяват успехът в Сингапур да вдъхне увереност и да увеличи мотивацията на Перес. Мексиканецът имаше труден период, тъй като записа само три подиума в последните 9 старта. 32-годишният състезател води оспорвана битка с Льоклер за второ място в класирането при пилотите.

Перес изпитваше сериозни затруднения с подобрената версия на автомобила RB18. Екипът от Милтън Кийнс направи редица промени, които трябваше да помогнат на стила на каране на Верстапен.

Опитният мексиканец е известен с невероятната си скорост на по-спънати улични писти. Три от четирите му успеха във Формула 1 са на точно такива трасета. Освен в Сингапур, Перес има победи по улиците на Баку и Монте Карло.

След успеха в Марина Бей, Кристиан Хорнер изрази надежда, че мексиканеца вече ще може да навлезе в своя ритъм през останалата част от сезон 2022.

Чеко винаги е бил феноменален на улични писти. Изглежда той настина обича хлъзгавите и неравни градски трасета, сподели Хорнер.

„Той работи много усилено със своя екип и помага за настройването на автомобила. Надявам се, че този успех ще му вдъхне повече увереност до края на кампанията.“

Перес не крие, че с развитието на RB18 не се е чувствал толкова комфортно с характеристиките на управлението на колата. Въпреки че не се притеснява от факта, че резултатите не са били толкова добри, колкото му се е искало, той смята, че периодът на застой е бил прекалено голям.

„Тази победа е наистина специална за мен, защото през последните няколко състезания имах няколко трудни моменти“, каза пилотът на Ред Бул.

„Очевидно медиите във F1 го украсяват нещата, може би защото аз съм просто един мексиканец. Ако не съм две поредни състезания на подиума, значи имам най-лошия сезон в историята и тима на Ред Бул трябва да ме освободи. Това важи и за всички подобни неща, които виждате и чувате.“

„Така че, да, просто е хубаво да спечелим тази победа. Това не е напомняне за това колко съм добър. Просто винаги е хубаво да мога да се представям по този начин. Сега искам да продължа добрата си форма и да завърша кампанията по най-добрия възможен начин“, допълни Серхио Перес.