Начало Избрани Ред Бул е наел психолог, който да помага на Цунода

Ред Бул е наел психолог, който да помага на Цунода

948
0
Юки Цунода, Алфа Таури
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул е наел психолог, който да помага на Юки Цунода. Това заяви съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко. Екипът от Милтън Кийнс е наел специалист, чрез който се надява да контролира бурния характер на пилота на Алфа Таури.

22-годишният японец се намира във втората си година във Формула 1 с екипа от Фаенца. Той бе обявен за изключителен талант от Ред Бул, когато бе повишен от F2 в началото на миналата година.

Стартът на Цунода във F1 беше труден за отбора и пилота ма Алфа Таури. Краткотрайните проблясъци на младия японец бяха компенсирани от много грешки и катастрофи. Последната от които беше скъпоструващ контакт със съотборника му Пиер Гасли в Гран при на Великобритания.

Макар че инцидентите са неизбежна част от развитието на един пилот oт F1, Цунода е известен с бурния си нрав, който понякога не успява да овладее.

Наехме психолог, който да работи с него, защото той продължаваше да бърка. Това се отразява на представянето му в състезанията“, каза Марко пред Servus TV.

Марко отбеляза, че избухванията на Цунода по радиото контрастират с относително сдържаното поведение на Макс Верстапен, който обикновено успява да държи емоциите си под контрол.

Трябва да държим емоциите си под контрол“, добави Марко. „Слава Богу, Макс е спокоен. Проблемното ни дете в няколко отношения е Цунода. Не може да се представите какви неща сме чували по време на комуникацията с него по радиото.“

След края на Гран при на Великобритания, Цунода поднесе своите извинения на отбора и на съотборника си Пиер Гасли. В крайна сметка инцидента между двамата спортисти доведе до това Алфа Таури да си тръгне с празни ръце от състезанието на Силвърстоун.

Радвам се, че можем да се състезавам отново след само няколко дни. Искам за да оставим състезанието на Силвърстоун зад гърба си“, Цунода.

Не можах да направя нищо по време на сблъсъка след старта. За съжаление, имах инцидент с Пиер. Всички това беше обсъдено и разгледано. Така че продължавам напред.“

Ще се съсредоточа изцяло върху това да компенсирам разочарованието от Силвърстоун. Миналата година се наслаждавах на това състезание (Австрия). Тогава стигнах до Q3 и спечелих една точка. Като гледам как се представихме тук миналата година, очаквам, че ще бъдем доста конкурентоспособни“, добави Цунода.

Гран при на Великобритания определено беше един великолепен следобед за феновете на автомобилните състезания и доказателство за това колко добра работа е свършил спортът в областта на безопасността през последните години“, каза Гасли.

„С нетърпение очаквам старта на уикенда в Австрия. Това е домашно състезание за Ред Бул. Всички в Алфа Таури искат да се представят добре, въпреки че не сме под толкова голяма напрежение. Имам общо три завършвания в зоната на точките на Ред Бул Ринг. Трасето е много бързо, особено вторият и третият сектор. Това е от този тип писти, които са малко сложни за нас от началото на сезона. От друга страна, научихме много от досегашните надпревари. Можем да се опитаме да подобрим автомобила при тези условия и да постигнем известен напредък. Ще трябва да направим перфектен уикенд, тъй като от началото на сезона имахме няколко проблема. Ще бъде важно да накараме пакета ни да работи добре на писти, които на хартия не са най-подходящи за нас. Ако дадем най-доброто от себе си, можем да се възползваме от всяка една възможност“, добави Пиер Гасли.